28 Şubat 2011 Pazartesi

Adana´da mekanik tesisat muhendis yetkilendirme kursu duzenlendi

Adana´da mekanik tesisat mühendis yetkilendirme kursu düzenlendi

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi tarafından mekanik tesisat mühendis yetkilendirme kursu düzenlendi.

Makine Mühendisleri Odası´nda başlayan kursun açılışında konuşan MMO Adana Şubesi Sekreter Üye İmdat Çetiner, ülke yararları doğrultusunda kaliteli, sağlıklı, konforlu, güvenli ve ekonomik yapıların gerçekleştirilmesi amacıyla mekanik tesisat hizmetlerinin üretilmesinde ve denetlenmesinde görev alacak mühendislerin bilgi birikimlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve belgelendirilmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

İmdat Çetiner, kursun 7 gün süreceğini ifade ederek, “Kursumuza 18 makine mühendisi meslektaşımız katılıyor. Kurs süresince 3 gün sıhhi tesisat, 3 gün ısıtma tesisatı ve bir gün de ısı yalıtımı konusunda bilgilendirme yapılacak. Kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı meslektaşlarımız belgelendirilecek.” şeklinde konuştu.

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Meslek İçi Eğitim Merkezi eğitmenlerinden Makine Mühendisi Ali İnce, 7 gün süreyle kurs katılımcılarına sıhhi, ısıtma ve ısı yalıtımlarını anlatacak. Ali İnce, kursun ilk 3 gününde MMO Ana yönetmelik ve yönetmelikler, Mühendislik etiği, sıhhi tesisat proje hazırlama esasları, pis su tesisatı, yağmur, temiz su tesisat tasarımı, hidrofor tesisatı, 3 gün süreyle ısıtma-sıhhi tesisat proje hazırlama esasları, ısıtıcı hesabı, ısıtıcı seçimi ve tasarımı, kazan seçimi ve yerleşimi, genleşme sistemi ve tasarımı, yakıt sistem tasarımı, baca tasarımı, teknik rapor hazırlama son gün ise ısı yalıtımı proje esaslarını anlatacağını kaydetti.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: TMMOB, Makina Mühendisleri Odası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder