22 Şubat 2011 Salı

Amerika´nin Sesi, ´Iranli siberciler´ tarafindan hacklendi

Amerika´nın Sesi, ´İranlı siberciler´ tarafından hacklendi

Dünya genelinde 40 dilde yayın yapan Amerika´nın Sesi (Voice of America) adlı internet sitesi, kendilerini ´İranlı siber ordusu´ diye tanımlayan kişi ya da kişilerce hacklendi. Kendilerini ´Ir.CA´ ismi ile tanıtan hackerler, Amerika´nın Sesi´ne saldırdı. Amerika´da ´Başkanlar Günü´ resmi tatilinde yaşanılan saldırı sonunda hackerlar ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton´a da mesaj yazmayı ihmal etmedi.

Pazartesi günü Amerika´nın Sesi´ne ulaşım adresi olan www.voanews.com uzantılı internet sayfasına girenler, dünya şekli üzerinde İran bayrağı ve kalaşnikof fotoğrafının olduğu görüntüsü ile karşılaştı. Fotoğrafların altında ise ´Biz bunu kanıtlıyoruz´ şeklinde bir başlık yer aldı. Yazının alt başlığında ise hackerler; ´Bayan Clinton, ezilen milletlerin kalbinden çıkan sesi duymak istiyor mu Amerika?´, ´İslam dünyası Amerika´nın kandırmalarına inanmıyor´, ´Size sesleniyoruz, İslam ülkelerini karıştırmaktan vazgeçin´ ifadeleri yer aldı.

Hackerlar yalnızca Amerika´nın Sesi´ni hacklemekle kalmadı, bunun yanında sayısı yüzden fazla ABD Dışişleri ya da farklı şekilde Amerika´nın resmi daireleri ile irtibatlı olduğu düşünülen sitelerin de sayfalarını hackledi.

 

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Voice of America,internet sitesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder