2 Şubat 2011 Çarşamba

Ankara Valiligi bir kez daha uyardi: Meclis onunde eyleme izin vermeyiz

Ankara Valiliği bir kez daha uyardı: Meclis önünde eyleme izin vermeyiz

Ankara Valiliği, torba yasa tasarısını protesto için TBMM önünde yarın protesto gösterisi yapmaya hazırlanan KESK ve DİSK´e izin verilmeyeceğini yaptığı açıklama ile bir kez daha duyurdu.

Yasalar çerçevesinde TBMM´nin bir kilometre çevresinde her hangi bir yürüyüş ve gösterinin yapılmasının mümkün olmayacağı belirtilerek, KESK ve DİSK´in Meclis önünde yarın düzenlemeyi planladığı yürüyüş ve akabindeki protesto gösterilerine yasal olmadığı için müsaade edilmeyeceği Ankara Valiliği tarafından bir kez daha kamuoyuna bildirildi.

Bugün de açıklamasını yenileyen Ankara Valiliği, konuyla ilgili şunları kaydetti: ´´Basın yayın kuruluşları münteşir haberlerinden ve KESK, DİSK Konfederasyonları ile TTB ve TMMOB tarafından ortaklaşa yapıldığı anlaşılan duyurulardan “TBMM Genel Kurulu´nda görüşülmekte olan torba yasa tasarısını protesto etmek” amacıyla tüm illerden Ankara´ya yürüyüş başlatılacağı ve 03.02.2011 Perşembe günü de Ankara´da buluşulup TBMM çevresinde zincir oluşturmak suretiyle bir gün süreyle kitlesel basın açıklaması adı altında kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenmek istendiği öğrenilmiştir. Ankara ilinde 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümleri uyarınca, toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacak yerler önceden belirlenmiş ve ilan edilmiştir. Ayrıca mezkûr kanunun 22. maddesi Türkiye Büyük Millet Meclisi´ne bir kilometre uzaklıktaki alanlar içerisinde toplantı yapılamaz hükmüne amirdir. Kanunların işbu açık hükümleri karşısında, TBMM çevresinde gerekçesi ne olursa olsun hiçbir eylemin gerçekleştirilmesi yasal olarak mümkün değildir.´´

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: torba yasa,ankara,tbmm,protesto

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder