28 Şubat 2011 Pazartesi

Ankara´daki Rize Gunleri sona erdi

Ankara´daki Rize Günleri sona erdi

Ankara´da bu yıl ikincisi düzenlenen ´Rize Turizm, Tanıtım ve Çay Günleri Fuarı´ sona erdi.

Rize´nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümünde Rize Valiliği ve Ankara Rize Dernekleri Federasyonu tarafından Ankara Atatürk Kültür Merkezi´nde yapılan fuara, açık kaldığı süre boyunca birbirinden önemli konuklar geldi.

Rize´nin ürünleri, kültürleri, sanatı, halk oyunları, türküleri, otantik el sanatları, mimarisi ve yöresel tatları başta olmak üzere, başta gelen özelliklerinin sergilendiği fuarda, ayrıca 750 bin kişi olarak hedeflenen ziyaretçi sayısına da ulaşıldı.

Ankara Rize Dernekleri Federasyonu Başkanı Süleyman Basa, yaptığı açıklamada, çok önemli bir organizasyonun ikincisini gerçekleştirdikleri için büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Fuarın açık kaldığı dört günlük süre içerisinde hiçbir aksaklık çıkmadığına ve bir organizasyondan daha alın akıyla çıktıklarına dikkat çeken Basa, “Fuarımızın açılışı Devlet Bakanımız Hayati Yazıcı tarafından gerçekleşmişti. O gün, son güne kadar fuarımızda önemli konuklarımızı misafir ettik. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, TBMM eski Başkanı Rizeli Köksal Toptan, eski Adalet Bakanı Şevket Kazan ve birçok önemli konuğu fuarımızda ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Fuarın, Rize´nin tanıtımı adına büyük yarar sağlayacağını ifade eden Basa, “Biz sadece 4 gün de olsa burada Rize havası yaşatmaya çalıştık. Ama bu tür organizasyonlar yeterli olmaz. Organizasyonda yer alan tüm etkinliklerin yerinde, yani Rize´de görülmesi daha güzel olacaktır. Geçen sene ilkini yaptığımız fuarımıza 350 bin katılımcı sağlamıştık. Bu yıl ise 750 bin ziyaretçi hedefimize ulaştık. Organizasyonun yapılmasında bizlere destek çıkan tüm herkese teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce ise fuarda Rize´nin ve Doğu Karadeniz kültürünün en iyi şekilde tanıtıldığını dile getirdi. Yüce, şöyle dedi: “Böyle organizasyonlar, organizasyonlara konu olan illerin ön plana çıkması adına büyük yarar sağlar. Bizler de fuarda kurduğumuz ÇAYKUR standımızda hem çayımızın tanıtımını yaptık hem de gelen ziyaretçilere Türkiye´nin milli içeceği olan ÇAYKUR çayını tattırdık. Bu fuarın açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: çaykur,turizm,fuar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder