10 Şubat 2011 Perşembe

´Askeri casusluk ve santaj´ sorusturmasi tamamlandi

´Askeri casusluk ve şantaj´ soruşturması tamamlandı

Ergenekon savcılarından Fikret Seçen´in tarafından yürütülen “Askeri casusluk ve şantaj” soruşturması tamamlandı. Hazırlanan 250 sayfalık iddianamede Emekli Albay İbrahim Sezer´in de aralarında olduğu 16´sı tutuklu 56 sanık yer alıyor.

´Askeri casusluk ve şantaj´ soruşturmasında hazırlanan iddianamede, Kafes Eylem Planı davasının tutuksuz sanıklarından Tuğamiral Şafak Yürekli ile Balyoz davasının sanığı Tuğamiral Fahri Can Yıldırım iddianamede şüpheli olarak yer alıyor. Soruşturma sırasında şüpheli sıfatıyla ifade veren İşadamı Sadettin Saran hakkında takipsizlik kararı verilirken, mağdur sıfatıyla ifadesi alınan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit´in kızı Sibel Kuli ve damadı Ali İhsan Kuli ´şikayetçi´ olmadıkları için iddianamede müşteki olarak yer almıyor. ´Askeri casusluk ve şantaj´ soruşturması kapsamında Gölcük Donanma Komutanlığı´nda yapılan aramalarda elde edilen belgelere ilişkin ise farklı bir soruşturmanın yürütüleceği öğrenildi. Aramalarda Poyrazköy kazıları ve Kafes Eylem Planı iddialarına ilişkin yeni belgeler elde edildiği belirtilirken, söz konusu belgelere ilişkin soruşturmayı Ergenekon soruşturması savcılarından Murat Yönder´in yürüteceği öğrenildi.

Toplan 56 sanığın ve 68 müştekinin yer aldığı iddianamede, şüphelilerin ´Haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi, verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak ve örgüte yardım ve yataklık etmek, devletin güvenliğine, iç ve dış yararlarına ilişkin belgeleri yok etmek, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek, siyasal veya askeri casusluk´ suçlarından cezalandırılması isteniyor.

YÜREKLİ VE YILDIRIM ÖRGÜTE YARDIM ETMEKLE SUÇLANIYOR

İddianamede bir numaralı sanık olarak yer alan emekli Albay İbrahim Sezer´in örgüt lideri olduğu iddianamede anlatılıyor. Kafes Eylem Planı davasının tutuksuz sanıklarından Tuğamiral Şafak Yürekli ile Balyoz davasının sanığı Tuğamiral Fahri Can Yıldırım iddianamede şüpheli olarak yer alıyor. Yürekli ve Yıldırım ´suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etmek´ ile suçlanıyor.

 

 

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: askeri,casus,ergenekon,Fikret Seçen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder