25 Şubat 2011 Cuma

Avustralya Basbakani Gillard, ABD yolcusu

Avustralya Başbakanı Gillard, ABD yolcusu

Avustralya Başbakan Julia Gillard, göreve geldikten sonra ilk ABD ziyaretine çıkıyor. Gillar, 24 Haziran 2010´da Başbakanlık görevine başlamıştı.

Avustralya Başbakan Gillard, 5-13 Mart 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek ABD ziyareti kapsamında, 7 Mart´da ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya gelecek. Ayrıca, ABD Kongresi´nin ortak oturumuna katılacak olan Gillard´ın temaslarıda, ABD ile Avustralya arasında başta ticari ve ekonomik ilişkilerin yanı sıra, Afganistan´daki son durum ve Asya-Pasifik´de güvenlik problemleri gibi önemli konu başlıklarını gündeme geleceği bekleniyor.

Avustralya ve ABD arasında merkezi güvenlik (ANZUS) antlaşmasının 60.yıldönümü kutlamaları dolayısıyla bu ülkeye gidecek olan Avustralya Başbakanı Gillard, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Hazine Bakanı Timothy Geithner ile görüşecek. Avustralya Başbakan ayrıca BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile görüşmek için New York´a gidecek.

Julia Gillard´ın, Avustralya´ya dönüşünde Hawaii´de, Pasifik´teki ABD güçlerinin komutanı Amiral Robert F. Willard ile bir araya gelmesi planlanıyor.

 

 

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Julia Gillard, abd

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder