10 Şubat 2011 Perşembe

Baskan Gunduz, mimar ve insaat muhendisleri ile bulustu

Başkan Gündüz, mimar ve inşaat mühendisleri ile buluştu

 Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, inşaat mühendisleri ve mimarlarla bir araya gelerek, yapılan ve yapılacak olan hizmetler hakkında slayt eşliğinde bilgi verdi. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası konferans salonunda düzenlenen toplantıya Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Metehan Gündüz, Mimarlar Odası Başkanı Asım Güzel, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ali Peri, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Kenan Seçkin, Şahinbey Belediye Başkan yardımcıları ve oda üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Metehan Gündüz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu´nu yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Başkan Tahmazoğlu´nun her zaman sivil toplum örgütleri ile karşılıklı fikir alışverişi içinde bulunduğunu belirten Gündüz, “Asıl amaç insan hayatının kolaylaştırılması olmalıdır. Son elli yıl içinde hızlı kentleşme ve imara uygun olmayan yapıya göz yumulması sonucu büyük kentlerde hukuk dışı kaçak yapılaşma artmıştır. Bunun çözümü için yapılan tüm yapılar mühendislik hizmeti alınarak yapılmalıdır.” dedi.

Son iki yılda yapılan ve yapılacak hizmetler hakkında bilgiler veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, göreve geldikleri günden itibaren her türlü çalışmada sivil toplum örgütleri ile karşılıklı fikir alışverişi içinde olacaklarını söylediklerini ve bunu uyguladıklarını söyledi. Bu şehrin herkesin olduğunu ifade eden Başkan Tahmazoğlu, “Hiçbir zaman biz yaptık oldu mantığı ile çalışmadık. Çalışmayacağız. Kimin daha iyi bir fikri varsa biz buna açığız. Şahinbey ilçemizde çok ciddi bir çarpık yapılaşma bulunmaktadır. Bu da beraberinde ulaşım, yeşil alan ve eğitim alanları gibi birçok sıkıntıyı beraberinde getirmektedir. Biz bu soruna dur demek için bir taraftan çarpık yapılaşma ile mücadele ederken diğer yandan yeni konut alanları, yeşil alan, sağlık alanları ve eğitim alanları oluşturmak için başlattığımız kentsel dönüşüm çalışmaları ile geleceğe dönük çözümler üretiyoruz.” şeklinde konuştu.

Vatandaşın daha modern konutlarda yaşamasını sağlamak için Etiler´de 296, Perilikaya´da da 300 konutun inşaatına başladıklarını anlatan Tahmazoğlu, “Amacımız bu yıl içerisinde 2 bin konut yapmaktır.” dedi.

Son iki yılda birçok alanda hizmet yaptıklarını kaydeden Başkan Tahmazoğlu, her yıl geçen yıla oranla yüzde atmış oranında hizmet artışı sağladıklarını, 2011 yılını yatırım yılı olarak belirlediklerini söyledi. Sunum sonunda oda üyelerinin sorularını cevaplayan Tahmazoğlu, daha modern bir Şahinbey için el birliği ile güzel hizmetler yaparak vatandaşın hizmetine sunacaklarını belirtti.

 

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Mehmet Tahmazoğlu,tmmob, Metehan Gündüz,Asım Güzel,Ali Peri, Kenan Seçkin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder