21 Şubat 2011 Pazartesi

Bingazi´de bekleyen Turkleri havaalani yakinindaki stadyuma goturduler

Bingazi´de bekleyen Türkleri havaalanı yakınındaki stadyuma götürdüler

Libya´nın Bingazi havaalanında Türkiye´ye dönmek için bekleyen Türk vatandaşlar, şehirde kontrolü elinde bulunduran protestocular tarafından bir stadyuma götürüldü.

Cihan Haber Ajansı´nın (Cihan) telefonla ulaştığı ve Bingazi´de bulunan Türk işadamı Aydoğan Açıl, yaklaşık 4 bin Türk vatandaşının havaalanı yakınlarındaki Hugo Chavez stadyumuna getirildiğini ifade etti. Açıl, Türk konsolosluk yetkililerinin kendilerine Türkiye´den gelecek uçaklar için iniş izni alamadıkları bilgisini verdiğini de ifade etti.

Libya´da bir yemek firmasının sahibi olduğunu aktaran Açıl, 4 gündür durumlarını perişan olduğunu ve şu an yiyecek olarak kendilerine bir parça ekmek ve su verildiğini söyledi.

Aydoğan Açıl, “Dün akşam bizi bir hangara toplamışlardı. Bugün devrimci grup bizi ilk önce havaalanından çıkararak meydana topladı. Sonra yağmur beklendiği için bizi yarı açık bir stadyuma getirdi. Şu an yaklaşık 4 bin Türk vatandaşını yarı açık stadyuma toplandılar.” dedi.

Türk işadamı Açıl, Türkler arasında Türkiye´ye gitmek isteyen Alman ve Amerikalı toplam 8 yabancı uyruklu kişi olduğunu da aktardı. Açıl, “Her halde uçakların gelme ihtimali kalmadı diye bizi stadyuma getirdiler. İstanbul´dan gemilerin geleceğini duyduk. Bunların da gelmesi artık kaç gün sürer bilmiyorum.” ifadelerini kullandı.

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: libya,türkler,stadyum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder