25 Şubat 2011 Cuma

Bursalilar enerji verimliligi icin yarisacak

Bursalılar enerji verimliliği için yarışacak

Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Bursa Şubesi, enerji verimliliğinin yaygınlaştırılması ve enerji tasarrufu uygulamasının arttırılması için Bursa genelinde bir yarışma başlatacak.

ENVERDER Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Uysal, eldeki kısıtlı enerji kaynaklarının daha verimli kullanılması ve vatandaşların enerji konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Uysal, "Amacımız enerjinin daha az kullanılması değil, daha verimli kullanılması sağlamak. Bu bilincin Bursa´da daha da yaygınlaştırılması amacıyla ´Enver, Bir Fikir de Sen Ver´ isimli bir yarışma başlattık. Okullarda, günlük hayatta ve sanayide enerji verimliliği ana fikrini insanlarımıza daha iyi aşılamayı hedefliyoruz." dedi.

 

SON BAŞVURU 15 NİSAN

Dr. Uysal, sanayide, ulaşımda ve evlerde uygulanabilecek verimlilik arttırıcı projelerin ortaya çıkarılmasını amaçladıklarını kaydetti. Kamuoyunu bu konuda düşündürmeyi, okullarda ve sivil toplumlarda farkındalık oluşturmak için sponsor destekli olarak böyle bir yarışma düzenlediklerini açıklayan Uysal, şöyle konuştu: "Enver, Bir Fikir de Sen Ver´ isimli yarışmamız 3 kategoride yapılacak. Öncelikli olarak okullarda, öğrenciler arasında ve gençlerde enerji verimliliği konulu projeler toplanacak. İkinci olarak hayatta verimliliği arttırıcı fikirlerin olduğu projeler istenecek. Son olarak da sanayide enerji verimliliğini arttırıcı projeler toplanacak. Okulları ilgilendiren projeleri ilkokul ve orta öğretim öğrencilerinin hazırlamasını istiyoruz.”

Yarışmanın jüri üyeleri ise şu isimlerden oluşacak; Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, ENVER Derneği Genel Başkanı Erkan Gürkan, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, ENVERDER Bursa Şubesi Başkanı Dr. Mustafa Uysal ve ENVERDER Bursa Şubesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın.

Yarışmada birincilere notebook, ikincilere cep telefonu, üçüncülere ise dijital fotoğraf makinesi hediye edilecek.

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Enerji Verimliliği Derneği ,bursa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder