4 Şubat 2011 Cuma

Calisma Bakanligi: Torba Yasa calisma hayatinin kalitesini arttiracak

Çalışma Bakanlığı: Torba Yasa çalışma hayatının kalitesini arttıracak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Torba Yasa´yı protesto eden sendikaların kamuoyunu bilinçli olarak yanılttığını bildirdi. Yasanın çalışanların aleyhine değil lehine olduğunu aktardı.

Çalışma Bakanlığı sendikaların Torba Yasa ile ilgili iddialarına karşılık yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipleri Birliği´nin kamuoyunu bilinçli olarak yanıltmaya çalıştığı ve gerçek dışı iddialar ortaya attığı kaydedildi. Torba Yasa ile başta emekli maaşlarına ek artış sunulmasının hedeflendiği dile getirilirken “Çalışanlarımızın lehine birçok hak getirilmekte çalışma hayatı içinde yer alan pek çok bürokratik engel ortadan kaldırılmaktadır.” denildi.

İşsizlik Sigortası Fonu´nun amaçları dışında kullanılmasının söz konusu olmadığının vurgulandığı açıklamada kısmi süreli çalışanların dahi işsizlik ödeneğinden yararlanmalarına imkan tanındığı ifade edildi.

"İDDİALAR ASILSIZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı´ndan yapılan açıklamada mahalli idarelerde istihdam edilen ihtiyaç fazlası işçilerin kanunda işaret edilen kamu kurumlarına aktarıldığına yer verildi. Bu durumun söz konusu işçilerin aleyhine değil lehine olduğu belirtildi. “Kadın istihdamına yönelik teşvikler getirilmekte bu çerçevede kadınlarımızın sigorta işveren prim payı 54 aya kadar devlet tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca erke doğum yapan kadınlarımıza doğum öncesi izinlerini doğum sonrası kullanma imkanı verilmektedir. Kamuda çalışan kadınların emzirme izinleri ilk 6 ay için günde 3 saatte sonraki 6 ay için 1,5 saate çıkarılmaktadır.” değerlendirmesi yapıldı.

Sendikaların iddialarının asılsız, mesnetsiz, ön yargılı mülahazalarla ortaya atıldığının altı çizildi. Ayrıca “Yanlış, yanlı, iyi niyetten yoksun iddialar olup bazı kesimlerin şimdiye kadar yaptıkları gibi vatandaşlarımız için yapılmış ve yapılması düşünülen bütün iyileştirmelere karşı çıkmayı refleks haline getirmiş olmalarının bir sonucudur.” denildi.

 

 

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: torba yasa,protesto

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder