14 Şubat 2011 Pazartesi

Cetin Dogan: En agir hastalik icinde olsam da hastaneye yatmayacagim

Çetin Doğan: En ağır hastalık içinde olsam da hastaneye yatmayacağım

Balyoz davasının bir numaralı sanığı eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, hakkındaki tutuklama kararı nedeniyle adliyeye geldi.

Adliye önünde basın mensuplarına açıklama yapan Çetin Doğan, CMK 250. maddesiyle yetkilendirilmiş özel yetkili mahkemenin 11 Şubat tarihinde verdiği karar uyarınca kendiliğinden Beşiktaş Adliyesi´ne geldiğini söyledi. Kısa bir süre sonra işlemlerinin tamamlanacağını ve kendisinin Silivri Cezaevi´ne gideceğini anlatan Doğan şöyle konuştu: "Birazdan işlemlerim tamamlanacak ve ben Silivri Kampüsü´ndeki görev yerime koşarak gideceğim." dedi. Bu davanın hiçbir meşru zemini kalmadığı yolundaki görüşlerini yazdığı makaleyle kamuoyuyla paylaştığını savunan Doğan, "Davanın dayanağı sayılan 11 numaralı CD´nin bir çete tarafından imar edildiği, üretildiği bir çok kanıtlarıyla ortaya konmuştu." ifadelerini kullandı.

16 Aralık tarihindeki duruşma sırasında mahkeme başkanına, "Sayın başkan bu dava Türk ulusuna çok pahalıya mal oluyor. 196 sanık var, bu 196 sanığın 48 adeti hiç seminere iştirak etmemiş, sadece ve sadece digital verilerde isimleri geçtiği için burada sanık sıfatında." dediğini söyleyen Doğan, seminere katılanların ise ordu komutanlığı döneminde kendisinin emriyle bu seminerlere katıldıklarını savundu.

Balyoz darbe planı davası kapsamında Gölcük Donanma Komutanlığı´nda ele geçirilen belgelerden bir tanesini basın mensuplarına gösteren Doğan, belgede yazanların gerçek olmadığını öne sürdü.

Kamuoyunda yer alan "Çetin Doğan hastaneye yatar." yorumlarına değinen Doğan, "Yok 38-40 ateşim olsa. En ağır bir hastalık içinde olsam bile hastane yok. Davaya ölünceye kadar devam edeceğim." dedi. Doğan, Ergenekon ve Balyoz darbe planı davalarında hastanede bulunan sanıkların durumunun da gerçek olduğunu iddia eden Doğan, "Durumları gerçek. Buna lütfen inanın. Ergin Saygun Paşa Ankara´da kalp krizi geçirdi stent takıldı. Kimsenin bundan sonra dimdik ayaktalar. Bu karardan sonra ayağa kalkarak Harbiye Marşı okumuş ve kendini Türk halkına adamış insanlar." diye konuştu.

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Çetin Doğan,balyoz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder