17 Şubat 2011 Perşembe

Cetin Dogan ve 3 general icin itiraz edildi

Çetin Doğan ve 3 general için itiraz edildi

Balyoz davası kapsamında tutuklanan emekli Orgeneral Çetin Doğan, Koramiral Kadir Sağdıç, Tuğamiral Fatih Ilğar ve emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri´nin avukatları kararın kaldırılması için İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi´ne başvurdu.

Eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan´ın avukatları Celal Ülgen ve Hüseyin Ersöz, dilekçede savunmaya ilişkin bütün taleplerinin reddedildiğini belirtti. Ele geçirilen belgelerde çelişkiler bulunduğu iddia edilen dilekçede, Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından yaptırılan bilirkişi incelemesinde de benzer sonuçlara ulaşıldığı kaydedildi.

Duruşmada 163 kişi hakkına toplu olarak verilen yakalama ve tutuklama kararlarına genel ifadelerin gerekçe gösterildiği öne sürülen dilekçede, “Bu çerçevede müvekkilimizin hangi davranışlarının delillere etki etme olarak nitelendirilebileceği veya hangi tanıkları etkileme girişiminde bulunabileceği hususu somut olarak gösterilmemiştir.” denildi. Genel ifadelerle “dosyadaki delil durumu” gerekçesi ile yakalama ve tutuklama kararları vermesinin, adil yargılanma ilkesine uygun olmadığı belirtildi.

Dilekçede, “Mahkemeniz 163 kişinin tutuklama ya da yakalanması ile ilgili kararında 4 satırlık bir gerekçe yazmıştır. Bu 4 satırda 55 sözcük bulunmaktadır. Yani gerekçede tutuklama ya da yakalama kararı verilen her 3 sanığa 1 sözcük bile düşmemektedir. Bu durum kimi hangi gerekçe ile tutukladığını, mahkeme başkan ve üyelerinin dahi bilmediği gerçeği ile karşı karşıya olduğumuz izlenimi vermektedir.” ifadeleri yer aldı.

Bu gerekçelerle Doğan hakkında verilen tutuklama kararının kaldırılması istendi. Avukatlar, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi´nin tutuklama kararını kaldırmaması durumunda dosyayı itiraz için bir üst mahkemeye göndermesini istedi.

Öte yandan, Koramiral Kadir Sağdıç, Tuğamiral Fatih Ilğar ile emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri hakkında verilen tutuklama kararlarının kaldırılması da talep edildi.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Çetin Doğan,balyozKadir Sağdıç, Fatih Ilğar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder