16 Şubat 2011 Çarşamba

CHP Genel Baskan Yardimcisi Tekin: Kilicdaroglu´nun oy kullanamamasi bir komploydu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: Kılıçdaroğlu´nun oy kullanamaması bir komploydu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun referandumda oy kullanamamasının bir komplo olduğunu öne sürdü. Tekin, genel seçimlerde böyle bir sorunun yaşanmayacağını belirtti.

Gürsel Tekin, CHP´nin ´Bilgi Yüklü Seçim Araçları´nın genel merkezde yapılan tanıtım toplantısına katıldı. 5 seçim aracı; il il, ilçe ilçe, belde belde dolaşacak ve üye kaydı yapacak. İsteyen herkes her ilde "Bizim için ne yapmayı düşünüyorsunuz?" sorusunu soracak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bu soruya cevap verecek. Seçmenler, kendi bilgilerine de bu araçlardan ulaşabilecek.

Araçların bütün Anadolu´ya gideceğini ve büyük illerde 20´şer gün kalacağını dile getiren Gürsel Tekin, 52 milyon seçmen bulunduğunu, vatandaşların seçmen olup olmadığını bu araçlardan öğrenebileceğini ifade etti. CHP´ye üye olmak isteyen her vatandaşın araçlar sayesinde rahatlıkla üye olabileceğini ve anında parti kimliğini alacağını anlatan Tekin, Kılıçdaroğlu´nun da her ilin sorunlarına ve çözümlerine yönelik açıklamalarının bulunduğunu kaydetti. Tekin, daha sonra basın mensuplarına araçların işlevleri hakkında bilgi verdi.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Tekin, Genel Başkan Kılıçdaroğlu´nun genel seçimlerde oy kullanıp kullanmayacağına ilişkin bir soruya, "Elbette sayın genel başkanımızla ilgili bana sorarsanız, o bir komploydu, bir oy kullanmama değildi. Yani hiç kimse de sormadı. ´Niçin sayın genel başkanın dışında onlarca siyasetçi varken sadece genel başkan seçildi?´ Genel başkandan korkuyorlar ama daha çok korkacaklar." karşılığını verdi.

Referandumda da buna benzer iddiaların ortaya atıldığını, CHP´lilerin aynı tepkileri verdiğini, ancak Kılıçdaroğlu´nun oy kullanamadığının hatırlatılması üzerine Tekin, "Hiç merak etmeyin arkadaşlar, hiçbir sorun yaşanmaz. Teknolojinin en önemli şeyini kullanıyoruz." dedi.

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Gürsel Tekin, kemal kılıçdaroğlu,chp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder