26 Şubat 2011 Cumartesi

Cin, Libya´dan 12 bin kisiyi tahliye etti, Ispanya ve Endonezya calismalarini surduruyor

Çin, Libya´dan 12 bin kişiyi tahliye etti, İspanya ve Endonezya çalışmalarını sürdürüyor

 Muammer Kaddafi karşıtı gösterilerin şiddet olaylarına dönüştüğü Libya´da vatandaşı bulunan ülkeler, tahliye çalışmaları sürüyor. Son olarak Endonezya da Libya´daki 875 vatandaşının tamamını tahliye etme kararı aldı. Libya´da 30 binden fazla vatandaşı bulunan Çin ise bugüne kadar 12 bin kişinin uçak ve gemilerle tahliye edildiğini açıkladı.

Son olarak İspanya hava kuvvetlerine ait bir uçağın, Libya´dan 124 kişiyi tahliye ettiği bildirildi. İspanya Dışişleri Bakanlığı´ndan yapılan açıklamada tahliye edilenler arasında 40 İspanyol´un yanı sıra Meksika, İngiltere, Kanada ve Portekiz vatandaşlarının da bulunduğu bildirildi. Bakanlık sözcüsü, Trablus dışında bulunan az sayıda İspanyol´un tahliyesi için de planlama yapıldığını belirtti.

Endonezya Dışişleri Bakanlığı ise tahliye çalışmaları kapsamında bugün 200´den fazla kişinin Trablus´tan Tunus´a götürüleceğini açıkladı. Tene, Libya´daki şiddetin ortasında kalan Endonezya vatandaşlarının tamamının aşamalı olarak ülkeden çıkarılacağı belirtildi.

Öte yandan Libya´da en fazla vatandaşı bulunan ülkelerden olan Çin, bugüne kadar 12 bin vatandaşının tahliye edildiğini açıkladı. Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Song Tao, son olarak 224 yolcunun uçakla Pekin´e geldiğini belirtti. Toplam tahliye sayısının 12 bini bulduğunu belirten Tao, tahliyelerin büyük kısmının hava, kara ve deniz yoluyla Mısır, Tunus ve Yunanistan üzerinden gerçekleştirildiğini kaydetti.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Muammer Kaddafi ,Çin, Libya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder