21 Şubat 2011 Pazartesi

Cumhurbaskani Gul´den Libya yorumu: Yonetimler halkalarin arzu ve isteklerine kulak vermeli

Cumhurbaşkanı Gül´den Libya yorumu: Yönetimler halkaların arzu ve isteklerine kulak vermeli

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Libya´da yaşanan halk olaylarını yakından ve kaygıyla takip ettiklerini belirtti. Çok sayıda Türk müteşebbisinin ülkede bulunduğunu hatırlatan Gül, olaylarda ölümler yaşanmasının üzüntü verici olduğunu belirtti. “Yönetimler halkların arzularına ve isteklerine kulak vermeli.” diyen Gül, bazı Türk vatandaşlarının Libya´da başka ülkeler adına casusluk faaliyetleri yürüttüğü iddiasının doğru olduğuna inanmadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Deniz Ticaret Odası Meclis Toplantısı´nın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Gazetecilerin Libya´daki olaylar ve orada bulunan bazı Türk vatandaşlarına yönelik suçlamalarla ilgili Libya Devlet Başkanı Kaddafi ile görüşüp görüşmediğini sorması üzerine Gül, Kaddafi ile bir görüşme yapmadıklarını söyledi.

Benzer olaylar başladığından beri bölgede yaşananların tüm ülkeler gibi Türkiye tarafından da yakından takip edildiğini dile getiren Gül, Libya´da olanları da çok yakından ve kaygı ile takip ettiklerini belirtti. Olaylarda can kaybı yaşanmasının üzüntü verici olduğunu aktaran Gül, “O bakımdan herhangi bir kardeş kanı dökülmeden bu meselelerin hallolması gerekir.” dedi.

YÖNETİCİLER, HALKLARININ ARZULARINA, DİLEKLERİNE KULAK VERMELİ

“Bütün yöneticiler; halklarının arzuları, dileklerine kulak vermelidir.” diyen Gül, Libya´da ekonomik yatırımlar yapan çok sayıda Türk olduğunu aktardı. Hükümetin bu konuda her kademede olanları yakından takip ettiğini bildiren Gül, “Nerede ne olabilir, nasıl olabilir diye önceden bilgiler alınıyor. Oradaki vatandaşlarımızın en güvenli şekilde tahliyesi için de bütün bakanlıklar, hükümet her türlü çalışmayı yapıyor ve bundan da devamlı bilgilendiriyorlar ve ben de yakından takip ediyorum." diye konuştu.

Herhangi bir Türk vatandaşının başka bir ülkede, onların siyasi faaliyetlerine katılmasının söz konusu olmayacağını belirten Gül, “Hele hele Ortadoğu ülkelerinde buna Türkler çok daha dikkat ederler. Dolayısıyla bu iddiaların doğru olmadığı kanatindeyim.” İfadelerini kullandı.

İran´da uzun süredir tutuklu kalan Alman gazetecilerin Türkiye´nin araya girmesiyle serbest bırakılmasıyla ilgili soru üzerine Gül, “Yaptığımız iyilikleri anlatmayız, bilenler bilir onu. Ben buradan İran Cumhurbaşkanı Sayın Ahmedinejad´a teşekkür ederim.” dedi.

“Bu noktada temaslarınız oldu mu?” şeklindeki soru üzerine Gül, “Tabi ki ben de doğrusu rica ettim, kendisiyle konuştum. Kendisi beni kırmadığı için teşekkür ederim.” cevabını verdi.

FENERBAHÇE MAĞLUBİYETİ BEŞİKTAŞLI CUMHURBAŞKANI´NI ÜZDÜ

Basın mensuplarının Beşiktaş´ın Fenerbahçe mağlubiyetini hatırlatması üzerine Gül, kendisinin de maçı televizyonda izlediğini belirtti. “Herkes neyi yaşadıysa biz de onu yaşadık” diyen Cumhurbaşkanı Gül, “Hem o tarafa gitti, hem bu tarafa geldi maç. Bir Beşiktaş taraftarı olarak tabiî ki üzüldüm. Fenerbahçeliler de sevindi. Onların sevinmeye hakkı var, ben de üzüldüm tabiî ki.” dedi.

Beşiktaş´ın kazanabileceği bir maçı kaybettiğini söyleyen Gül, “Uzun süre de güzel oynadığı bir maçı kaybetmiş oldu kendi sahasında. Netice ortada. 4-2 Fenerbahçelileri tebrik ederim.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının ardından karayoluyla geldiği Deniz Ticaret Odası´ndan deniz yoluyla ayrıldı. Gül, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü´ne ait bir botla Tarabya´daki Cumhurbaşkanlığı köşküne geçti.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Abdullah Gül, Libya,fenerbahçe,beşiktaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder