21 Şubat 2011 Pazartesi

Defterdar Kisa: Kastamonu´nun vergi geliri giderini karsilamiyor

Defterdar Kısa: Kastamonu´nun vergi geliri giderini karşılamıyor

Kastamonu´da 22. Vergi Haftası etkinlikleri Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı´na çelenk konulmasının ardından Deftardar Yaşar Kısa´nın Vali Erdoğan Bektaş´ı ziyaretiyle başladı. Vali Bektaş´ın Kastamonu´da toplanan vergilerin gideri karşılama oranını sorması üzerine Defterdar Kısa, genel yönetimdeki gideri karşılama oranlarının yüzde 51.5 olduğunu söyledi.

Ziyarette konuşan Yaşar Kısa, bugün başlayan ve bir hafta sürecek etkinliklere Vali Bektaş´ı da davet etti. Hafta nedeniyle düzenlenecek etkinlikleri anlatan Kısa, yapılan faaliyetler hakkında da Vali Bektaş´a bilgi verdi.

Vali Bektaş´ın "Kastamonu´da vergilerin giderleri karşılama oranı nasıl?" sorusuna Kısa, "Merkez yönetimi olarak 947 milyon TL´lik bir giderimiz var, 290 milyon TL gelirimiz var. Merkezi yönetim de yüzde 30 civarında. Genel bütçe giderlerimiz 492 milyon TL civarında, genel yönetimdeki karşılama oranımız yüzde 51.5." şeklinde cevap verdi.

"İNŞALLAH ÇOK KAZANIRLAR DAHA ÇOK VERGİ VERİRLER"

Verginin bireylerin topluma olan borcu olduğunu ifade eden Vali Bektaş, vergi bilincinin gelişmişliği oranında ülkelerin geliştiğini söyledi.

Bektaş, ”Herhalde bizim yöremizde bu anlamda fazla sorunumuz yok. Vatandaşlarımız ticari faaliyetlerinde, ciddi bir vergi bilinci içerisinde davranarak yürütüyor. Biz vergisini düzgün, dürüstçe ödeyen bütün vatandaşlarımıza teşekkür ve minnet borçluyuz. Onlar topluma karşı görevlerini hakkıyla yerine getiriyorlar. İnşallah çok kazanırlar daha çok vergi verirler. Bu oranlarımız daha iyi bir düzeye gelir." diye konuştu.

"KASTAMONU´DA NE LAZIM HERKES BİLİYOR"

“Şehrin, esnafın, sanayicinin, ekonomik aktörlerin çok kazanması için ekonominin gelişmiş olması lazım” diyen Bektaş, “Ekonominin gelişmesi içinde özellikle Kastamonu´da ne lazım herkes biliyor. Turizmin, sanayinin, alt yapının gelişmesi lazım. Tüm bunların gelişmesi için çaba gösteriyoruz. Kastamonu´nun çok ciddi bir potansiyeli olduğuna inanıyoruz. Bu potansiyeli değerlendirmek içinde üzerimize düşeni sonuna kadar yapacağımızı ve inşallah kısa veya orta vadede Kastamonu´nun bu potansiyeli orta vadede değerlendirir, rakamlarını düzeltir hale gelmesini umuyoruz ve arkadaşlarımızı ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz, Vergi Haftalarını kutluyoruz.” İfadelerini kullandı.

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Erdoğan Bektaş,vergi haftası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder