9 Şubat 2011 Çarşamba

Devlet, OSTIM ve Ivedik´teki yaralari sarmaya basladi (Ozel)

Devlet, OSTİM ve İvedik´teki yaraları sarmaya başladı (Özel)

Devlet, OSTİM ve İvedik´teki yaraları sarmaya başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), OSTİM ve İvedik´deki patlamalarda hayatını kaybedenlerin yakınlarına aylık ve gelir bağlamak için aileleri ziyaret ediyor. SGK personeli, hak sahiplerinin aylık ve gelir taleplerini aldı.

 

İki organize sanayi bölgesinde geçtiğimiz hafta aynı gün içinde meydana gelen patlamalarda 20 işçinin hayatını kaybetmesinin ardından SGK Ankara İl Müdürlüğü, ölenlerin yakınlarına aylık ve gelir bağlama işlemlerine başladı. Hayatlarını yitiren işçilerin ailelerini ziyarete giden SGK Ankara İl Müdürü Ali Pekten ve beraberindeki heyet, ailelere başsağlığı diledi. Ziyaret sırasında ailelere ölüm aylığı, iş kazasından dolayı ölüm geliri bağlanabilmesi ve cenaze yardımı için hak sahiplerinden başvuru için gerekli imzaları alındı.

 

Aileleri ziyarette konuşan SGK Ankara İl Müdürü Ali Pekten, yaşanan talihsiz olaydan dolayı üzüntülü olduklarını belirtti. Ailelerin acılarını paylaştıklarını ve devletin her zaman yanlarında olduğunu göstermek istediklerini söyleyen Pekten, “Ölen işçilerimize Allah´tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Şüphesiz ateş düştüğü yeri yakar. Bizler hayatını kaybeden sigortalılarımızın ailelerinin acılarını paylaşıyoruz. Ümit ediyoruz ki bundan sonra bu tür talihsiz olaylar yaşanmaz. Cenaze yardımları var. Bunlar acıları azaltmaz ama devletin vatandaşlara sahip çıktığını göstermek istedik. Bizden istediğiniz başka bir şey var mı?” diyerek ailelerden taleplerini dinledi.

 

AİLELER: ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN

Aileler, SGK Ankara İl Müdürlüğü´nün ziyaretinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Allah devletimize zeval vermesin” temennisinde bulundu. OSTİM´deki patlamada hayatını kaybeden oğluyla ilgili SGK İl Müdürüne bilgi veren acılı baba, oğlunun sabah işe geç kalktığını, kahvaltı yapmadan işe gittiğini anlattı. Acılı baba, belgeleri imzalayıp müfettişlere iletişim bilgilerini verdi.

 

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: ostim,ivedik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder