1 Şubat 2011 Salı

Diyarbakir´dan Antalya´ya egitim koprusu; tatil yapip SBS´ye hazirlanacaklar

Diyarbakır´dan Antalya´ya eğitim köprüsü; tatil yapıp SBS´ye hazırlanacaklar

Antalya Toros Akdeniz Koleji, Diyarbakır´daki kardeş okul öğrencileri için SBS hazırlık projesi geliştirdi. Yarıyıl tatilini Antalya´da geçirecek Diyarbakırlı öğrenciler, bir yandan şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini gezecek, diğer taraftan SBS´ye hazırlanacak.

 

Diyarbakır Şehit Hazım Şahin İlköğretim Okulu´ndan 18 öğrenci ile müdür ve 2 öğretmen, Akdeniz Toros Koleji´nin davetlisi olarak Antalya´ya geldi. Hayatlarında ilk kez uçağa binen ve denizle tanışan öğrenciler Antalya´da 5 gün kalacak. Öğrenciler, bu süre içinde SBS hazırlık projesine katılacak ve şehri Antalya´yı gezecek.

 

Konuk öğrenciler için Toros Akdeniz Koleji´nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Toros Eğitim Kurumları Genel Müdürü Özkan Turhan, Şehit Hazım Şahin İlköğretim Okulu dışında, biri yurt dışında, 3´ü Antalya´da, 4 kardeş okulları daha olduğunu söyledi. Diyarbakırlı öğrencilerin, Antalya´da kaldıkları süre içinde hem gezeceklerini hem de SBS´ye hazırlanacaklarını belirten Turhan, “Tamamı 8. sınıf öğrencisi olan misafirlerimiz için hızlandırılmış SBS çalışmaları ve gezi planı hazırladık. Misafirlerimiz, öğrenci yurdunda ve velilerimizin yanında kalacak. Hızlandırılmış SBS çalışmalarına okulumuzda katılacak olan Diyarbakırlı kardeş öğrencilerimizin başarılarının artmasını hedefliyoruz.” dedi.

Şehit Hazım Şahin İlköğretim Okulu Müdürü Abdullah Kurucu da okullarının Diyarbakır´ın fakir semtlerinden birinde olduğuna değinerek, “Çocuklarımızın çoğu için bu gezi bir ilk. Hayatlarında ilk kez uçağa bindiler. Yine ilk kez denizle tanıştılar. Telefonla haberleşiyorduk, davet ettiler. Kardeş okulumuzun maddi, manevi destekleri öğrencilerimizin başarısına yaradı.” diye konuştu.

Toros Akdeniz Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Didem Tanrıkulu da gezi hakkında şunları söyledi: “Bizim penceremizden bakıldığında doğu farklı, oradan da burası farklı görünüyor. Kardeş okulumuzun öğrencilerini buraya davet ettik ki ufuklarını geniş tutsunlar. Kabuklarını kırabilsinler, yaşadıkları hayatın da dışını görebilsinler.”

 

Antalya´daki özel okul ile Diyarbakır´daki devlet okulu arasındaki kardeşlik 2008-2009 öğrenim yılında başladı. Toros Akdeniz Koleji İlköğretim Okulu, kardeş okuluna desteklerini belirli aralıklarla sürdürdü. Bugüne kadar kırtasiye, giyim, fotokopi makinesi, sinevizyon ve güvenlik kamerası yardımı yapıldı. Kardeş okul için düzenlenen kermesten elde edilen gelir Diyarbakır´a gönderildi.

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Diyarbakır,Antalya,eğitim,sbs

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder