16 Şubat 2011 Çarşamba

Eczacibasi Monrol, Malatya´da nukleer tip projesini baslatti

Eczacıbaşı Monrol, Malatya´da nükleer tıp projesini başlattı

Nükleer tıpta büyümeyi planlayan Eczacıbaşı Monrol, teşvikte 4´üncü bölgede yer alan Malatya´ya yapmayı planladığı fabrikanın temelini attı. 2. Organize Sanayi Bölgesi´ndeki arsaya 10 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlayan firma, dünyada gelişen PET (Pozitron Emisyon Tomografisi) teknolojisinin Türkiye´ye gelmesi için gerekli F18 FDG´yi (Florodeoksi-D-glikoz) üretmeyi hedefliyor.

Eczacıbaşı-Monrol Nükleer Ürünler, dünyada gelişen PET (Pozitron Emisyon Tomografisi) teknolojisinin Türkiye´ye gelmesi için gerekli F18 FDG (Florodeoksi-D-glikoz) üretimini, 2001 yılında Gebze üretmeye başlamış, ardından Ankara, Adana ve İzmir´de de üretmişti. 2011 yılında Antalya ve Malatya tesislerinde F18 FDG üretiminin başlaması bekleniyor. Son yıllardaki en önemli gelişmelerden biri olan PET, görüntülemede getirdiği yeniliklerle başta kanser olmak üzere kalp ve beyin hastalıklarının tanı ve tedavisinde önemli bir ilerleme sağlamaktadır.Vücut içerisine damar yoluyla verilen bir tür şeker olan F-18-FDG ile insan bedenindeki metabolik işlevleri görüntüleyen PET teknolojisi başta kanser olmak üzere çeşitli beyin ve kalp hastalıklarının teşhis ve takibinde önemli rol oynuyor.

Eczacıbaşı-Monrol, Türkiye pazarı dışında, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Cezayir, Hindistan İran, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Mısır, Pakistan, Sudan, Suudi Arabistan, Tajikistan, Tunus, U.A.E., Ürdün ile Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerine dışsatım faaliyetlerinde bulunuyor.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Nükleer tıp,Eczacıbaşı Monrol,fabrika

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder