15 Şubat 2011 Salı

Edirneli cigerciler aci biber yerine gul ikram etti

Edirneli ciğerciler acı biber yerine gül ikram etti

Edirne meşhur tava ciğercileri Karaağaç´ın biberi yerine müşterilere gül ikram etti. Mevlit Kandili ve Sevgiler Günü´nün aynı güne denk gelmesini fırsat bilen ciğerci ustaları müşterilerine sürpriz yaptı.

Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği üye işyerlerine gelen müşterilere kırmızı gül verildi. Dernek Başkanı Bahri Dinar, iki önemli bir günü bir arada yaşadıklarını belirterek bugüne özel olarak Karaağaç´ın acı biberi yerine müşterilerine gül takdim ettiklerini kaydetti. Dinar, "İki önemli günün bir aynı güne denk gelmesi çok güzel oldu. Sevgililerin Sevgilisinin doğum günü ve sevgililer günü. Bugün çok özel bir gündür. Derneğimize üye ciğerci ustalarıyla bir araya geldik ve bugüne özel Karaağaç´ın meşhur acı biberi yerine gül takdim etmeyi kararlaştırdık. Müşterilerden çok iyi tepkiler aldık. Hem insanları sevindiriyoruz. Hem de bu önemli iki günü hatırlamış oluyoruz." dedi.

Tava ciğeri ustalarından Kemal Imrak ise herkesin kandili ve sevgiler günü kutlayarak günün anlamı nedeniyle yemek masalarında acıyı kaldırdıklarını ifade etti. Imrak, şarkılarda olduğu gibi gelen müşterilerine kırmızı gül verdiklerini anlattı. Edirne´nin meşhur tava ciğerine yemeye gelenler arasında Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan da vardı.

Ciğerci ustalarının Türkiye çapında isim yaptığını anlatan Çağlayan, yaptıkları bu uygulama için teşekkür etti. Ciğercilerin uygulamasını “Çok ince bir düşünce” olarak değerlendiren Çağlayan, "Sevgiler Günü kutlaması ve daha da önemlisi Peygamber Efendimiz´in doğum gününü bu şekilde kutlanması iyi bir tesadüf oldu." diye konuştu.

Şehiriçinde ve dışarıdan meşhur tava ciğerine yemek için gelen müşteriler uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. İki anlamlı gün nedeniyle büyük bir sevinç yaşadıklarını belirten müşteriler ciğerci ustalarının gül vermesini anlamlı bir jest olarak gördüklerini dile getirdi.

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: tava ciğeri,karaağaç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder