26 Şubat 2011 Cumartesi

Ek klasorlerde Devrimci Karargah´in eylemleri ayrintilariyla anlatildi

Ek klasörlerde Devrimci Karargah´ın eylemleri ayrıntılarıyla anlatıldı

Devrimci Karargah terör örgütünün örgüte gelir temin etmek amacıyla SSK denetmeni olarak işyerlerinden haraç almaya çalıştıkları, soygun yapmak amacıyla kuyumcu istihbaratı yaptıkları belirtildi. Askeri servis araç plakası, geçiş güzergahını gösteren krokiler ele geçirilen sanıklardan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ve tüm ilçe başkanlıklarını gösteren krokilerin de çıktığı kaydedildi.

Emniyet müdürü Hanefi Avcı´nın da sanıkları arasında bulunduğu Devrimci Karargah terör örgütü davasının ek klasörlerinde örgütün çalışmaları hakkında detaylı bilgilere yer verildi. Örgütün gelir elde etmek amacıyla çeşitli yollara başvurduğu belirlendi. Sanıkların sahte ´SSK denetmeni´ olarak önceden belirledikleri iş yerlerinden sahte ceza mahbuzu karşılığı para topladığı bilgilerine ulaşıldığı anlatıldı. Sanıklardan elde edilen dijital verilerin incelenmesinde bu amaç için kullandıkları anlaşılan çok sayıda SSK cezaları, Sigortalı Çalıştırma Yönetmeliği, ceza tutanakları, denetleme yöntemleri gibi belgeler bulunduğu belirtildi.

Bostancı´daki çatışmada öldürülen Orhan Yılmazkaya, Cemal Bozkurt ve Fatih Aydın adlı örgüt üyelerinin 2008 yılı Eylül, Ekim ve Aralık aylarında iş yerlerine giderek kendilerini SSK elemanı olarak tanıtıp haraç istedikleri tespit edildi.

Terör örgütüne gelir temin etmek için soygun yapmak amacıyla kuyumcu istihbaratı yaptıkları tespit edilen sanıkların, kuyumcuları fotoğrafladıkları belirlendi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı´nda 1 kişinin ölümüne neden olan patlamayı da gerçekleştirdiği belirtilen örgütün, partinin il başkanlığı başta olmak üzere tüm ilçe başkanlıklarına ait bilgiler temin ettiği belirtildi. AK Parti il ve ilçe başkanlarının fotoğraflarının da bulunduğu sanıklardan, parti teşkilatlarının adreslerini gösterir krokilerin de ele geçirildiği kaydedildi.

Asker, polis ve sivil vatandaşlara yönelik istihbarat çalışmaları yaptıkları belirlenen örgüt üyelerinin, askeri servis araç güzergahlarıyla ilgili de çalışma yaptıkları belirtildi. Sanıklardan bazı askeri servis araçlarının plakaları, geçiş güzergahları ve bu güzergahlara ait 23 adet harita ele geçirildi.

Örgüt liderlerinden Serdar Kaya´nın, örgütün üst düzey sorumlularından Ulaş Erdoğan´a gönderdiği şifreli mesajı çözen polis, örgütün uçak kaçırmayı planladığını tespit etti. Sabiha Gökçen Havaalanı hakkında da detaylı bilgiler edinen örgütün bu eyleminin polisin tespiti üzerine engellendiği belirtildi.

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Devrimci Karargah,ssk,ak parti,hanefi avcı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder