26 Şubat 2011 Cumartesi

"Engelli olabilirsiniz, ama haklarinizin farkinda olun"

"Engelli olabilirsiniz, ama haklarınızın farkında olun"

Bursa´da, düzenlenen ´1. Haklarımızın farkındayız´ panelinde kamu kurum temsilcileri engelli vatandaşlara sahip oldukları hakları anlattı. Görme engelli milletvekili Lokman Ayva´nın da katıldığı panele engelli gençler aileleriyle birlikte katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin katkılarıyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi´nde düzenlenen 1. Haklarımızın Farkındayız Paneli´ne Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Milletvekilleri Lokman Ayva, Mehmet Emin Tutan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile çok sayıda daire müdürü ve engelli vatandaş katıldı.

Kevser Öztürk ve Üzeyir Dal´ın moderatörlüğünde yapılan panele, Büyükşehir Belediyesi´nin yanı sıra Sosyal Güvelik Kurumu, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, İş ve İşçi Bulma Kurumu ile Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu temsilcileri engellilere sahip oldukları hakları anlattı.

Şehirde 300 bin civarında engelli vatandaşların bulunduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, engelli vatandaşlara yönelik yaptıkları icraatları anlattı. AK Parti İstanbul Milletvekili ve Fiziksel Engelliler Vakfı (FEV) Genel Sekreteri Lokman Ayva ise engellilere ´haklarınıza sahip çıkın´ uyarısında bulundu.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: panel,bursa,engelli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder