19 Şubat 2011 Cumartesi

Fabrikasini Mus´a tasidi, Avrupa´ya ihracat yapiyor

Fabrikasını Muş´a taşıdı, Avrupa´ya ihracat yapıyor

Devletten destek, bankalardan kredi almadan İstanbul´daki tekstil fabrikasını Muş´a taşıyan Varto Tekstil´in işletmecisi Tarık Emre Aşık, ürettiği malları Almanya ve İngiltere7ye ihraç ediyor.

Tekel Yaprak Tütün işletmelerinin kapanmasının ardından sanayicilere verilen Tekel depolarında tekstil fabrikası açan Varto Tekstil´in işletmecisi Tarık Emre Aşık, 100 kişinin çalıştığı fabrikasında günlük 15 bin adet mal üretiyor. Ürünlerini Almanya ve İngiltere gibi Avrupa ülkelerine ihracat eden Aşık, çalışan sayısını Mart ayında 300´e çıkaracağını söyledi.

Dış Ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan´ın isteği üzerine Muş´ta faaliyetlerini sürdürmeye başladıklarını söyleyen Aşık; “Yedi yıldır bu sektördeyiz. Faaliyetlerimizi İstanbul´da yürütüyorduk. Sayın bakanımız Zafer Çağlayan tarafından Muş´a davet edildik. Tesislerimizi buraya taşıdık. Herhangi bir teşvikten ve krediden yararlanmadık. Burada çalışan bütün personeller bizim bünyemizde maaşlı olarak çalışıyor. Biz bütün ihracatlarımızı yurt dışına yapıyoruz.” diye konuştu.

Yurt dışında irtibat halinde oldukları bütün firmaların tanınmış markalardan oluştuğunu ifade eden Aşık şunları söyledi: “İlk etapta 100 elaman istihdam etmeye başladık. Önümüzdeki ayın birinde eleman sayımızı 300´e çıkarmayı düşünüyoruz. 2013´te 1000 elemanla organize sanayi bölgesinde daha büyük çapta hizmet vermeye başlayacağız. Bu ay içerisinde LC WAİKİKİ ürünü olan bir markanın üretimini yapmaya başlayacağız. Bugün Almanya´ya 15 bin parça mal gönderiyoruz. Önümüzdeki ay Nike markası 150 bin adet ürünü yurt dışına göndereceğiz.”

Varto Tekstil´in İşletme Müdürü Aydın Türker, en büyük hedeflerinden birinin Avrupa´yı Muş´a taşımak olduğunu söyledi. Türker, “Şuan en büyük hedefimiz İngiltere ve yurt dışında olan büyük firmaları Muş´a getirmek. Nike ile ciddi anlamda büyük bir anlaşma yaptık. Neks firması bu ay içerisinde buraya gelip bizim ile anlaşma yapacak. Tam kadro için kapasite olarak 300 kişi istihdam etmeyi düşünüyoruz. Baskı nakışı ve dikimini burada yapacağız.” dedi.

2 milyon dolar harcayarak fabrikalarını Muş´a taşıdıklarını söyleyen Türker, “Tamamen kendi öz sermayemiz ile bu işe girdik. Genelde penye ve örme grubunun bütün mallarını üretiyoruz. Günlük üretim hedefimiz 10 bin ile 15 bin parça arasındadır.” diye konuştu.

 

BAŞKAN SİNECEM: MUŞ´UN İHRACATI ARTTI

Tekel depolarında bulunan işletmeleri ziyaret eden Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecem, Muş´a gelecek olan ve gelen yatırımcıların hizmetinde olduklarını vurguladı. Kapatılan yaprak tütün işletmesi depolarında 35 işletme bulunduğunu söyleyen Sinecem şu değerlendirmede bulundu.

“Tekel depolarındaki iş istihdamlarının ne kadar büyüdüğü ortadadır. Muş´un potansiyelini yükseltmek için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tekstil, lokum, mobilya, ayakkabı gibi işletmeler faaliyetini sürdürüyor. Çok kısa bir zaman içerisinde TEKEL depolarındaki işletmeler ihracata başladı. Kısa bir zamanda bu depolardaki yatırım alanında çok iyi bir yere geleceğiz. Birkaç yıl önce ihracata başladık. 2009 yılında 6 milyon dolar ihracat yapmışken, 2010 yılında 15 milyon doların üzerinde ihracat yaptık. Bu yıl ihracat rakamlarımız artacaktır ve bir yılda yaptığımız ihracatı bir ayda yapacak duruma geleceğiz” diye konuştu.

Muş´un yatırımla ilgili tüm altyapıları tamamlanmış durumda olduğunu hatırlatan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecem, yatırımcıları da kente davet etti.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Varto Tekstil, Muş,tütün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder