11 Şubat 2011 Cuma

Gocuk altinda kalan isci ve teknisyenlerin yakinlari umitli bekleyislerini surduruyor

Göçük altında kalan işçi ve teknisyenlerin yakınları ümitli bekleyişlerini sürdürüyor

Afşin-Elbistan Termik Santrali´ne ait kömür havzasında meydana gelen göçükte toprak altında kalan işçi ve teknisyenlerin yakınlarının ümitli bekleyişi sürüyor.

YAZIN DÜĞÜN YAPACAKTI

Toprak altında kalan iççilerden Cuma Demir´in yaz aylarında düğün yapacağı öğrenildi. Toprak altında kalan Cuma Demir´in dayısı Şükrü Mezdeği, 30 yaşında ki Cuma´nın nişanlı olduğunu ve yaz aylarında düğün yapmak için hazırlıklarını tamamladığını söyledi. Mezdeği, “Cuma nişanlıydı. Düğün için tüm eşyalarını aldı. Bizler de hayırlı haberini bekliyoruz.” dedi.

3 ÇOCUĞU ÖKSÜZ KALDI

Elbistan´a bağlı Çiçek köyünde ikamet eden ve toprak altında kalan Hacı Mehmet İpek´in ise 3 çocuğu bulunuyor. H.Mehmet İpek´in kardeşi Samittin İpek, "Kardeşim alanında çok iyi bir ustaydı. O gün başka bir akrabası da kendisi ile birlikteydi. Akrabası kurtuldu. Kendisi kurtulamadı. Çok zor şartlar altında bu seviyeye geldi. Yurt dışında çeşitli şirketlerde görev yaptı ve bu yaptığı çalışmalar ve birikim ile ailesine ev yaptırdı. İnşallah diri haberini bekliyoruz. Her türlü umuda koşuyoruz.” diye konuştu.

İKİNCİ KEZ YIKILDI

Pazar günü yaşanan göçük sonrasında hayatını kaybeden kamyon şoförü Yaşar Alkaya´nın ailesi ise yeni göçük ile yeniden yıkıma uğradıklarını söyledi. Yaşar Alkaya´nın kardeşi Mehmet Alkaya, “Haberi duyduğumuzda bir kere daha yıkıldık. İnşallah toprak altından sağ çıkarılırlar. Ama milyonlarca ton toprak var ve yüz metre aşağıdalar. Allah ailelerine sabır versin.” ifadesini kullandı.

Oğlu Soner Alkaya da bu acıyı iyi bildiğini aktararak “9 kişinin ailesine yeni bir acı düştü. Ben bu acıyı iyi biliyorum. Kimsenin yaşamasını istemem.” şeklinde konuştu.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: kahramanmaraş,göçük,termik santral

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder