27 Şubat 2011 Pazar

Guvenlikciler, calistiklari magazayi soyarken guvenlik kamerasina takildi

Güvenlikçiler, çalıştıkları mağazayı soyarken güvenlik kamerasına takıldı

Bursa´nın merkez Osmangazi ilçesinde, bir elektronik mağazasından mesai bitimlerinde her gün düzenli olarak cep telefonu ve dijital fotoğraf makinesi çaldıkları tespit edilen biri güvenlik amiri 2 kişi yakalandı. Mağazadaki güvenlik kamerasına yakalanan zanlıların çip takılı elektronik eşyaları alarm cihazına takılmaması için personel kapısından çıkardıkları ortaya çıktı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yeni Yalova yolu üzerindeki bir alışveriş merkezinde bulunan elektronik mağazasındaki hırsızlık olayı, yapılan sayımlar sonrasında ortaya çıktı. Mağaza yetkilileri yaklaşık 2 ay boyunca yapılan sayımlarda her gün bir elektronik eşyanın eksik çıktığını fark edince mağazadaki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye başladı. Kayıtları izleyen mağaza yönetimi, işyerinde güvenlik amiri olarak çalışan Uğur Ç.(27) ile mesai arkadaşı İlker A.(29)´nın her gün düzenli olarak mesai bitimi mağazada raflarda bulunan cep telefonu ve fotoğraf makinelerinden aldıklarını tespit etti. Güvenlikçilerin aldıkları cihazların alarmlarını sökmeden poşete koyup ve daha sonra alarm çalmaması için personel kapısından çıkış yaptıkları belirlendi. İhbar sonrası görüntüleri izleyen Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 2 güvenlik görevlisini gözaltına aldı. Zanlıların 2 ay içerisinde çaldığı cep telefonlarını satın aldıkları belirlenen kişiler hakkında da ´hırsızlık malı satın almak´ suçundan işlem yapıldı.

2 güvenlikçi emniyetteki sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Evli oldukları tespit edilen güvenlik görevlilerinin sattıkları elektronik eşyalardan elde ettikleri para ile sık sık otomobil kiraladıkları ve eğlence mekanlarına gittikleri öne sürüldü.

Güvenlik kameralarında ise zanlıların rahatlıkları dikkat çekiyor.

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: osmangazi,hırsızlık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder