6 Şubat 2011 Pazar

“Hukumet yetkilileri gazeteci avinda”

"Hükümet yetkilileri gazeteci avında"

Mısır Helwan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salah Sarawi, “Mısır halkının kesin kararlı olduğunu düşünüyorum. Mısır halkı ancak rejimi devirdikten sonra eve dönmeyi düşünüyor." dedi. Mısır halkının çok uzun bir süre sabrettiğini vurgulayan Sarawi, "Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek yönetimi ele geçirdikten sonra sadece bir kereliğine göreve geldiğini söylemişti. Fakat bu 30 yıl sürdü.” diye konuştu.

 

Yaşanan gösterilerle Mısır´da yükselen tansiyon ve ülkeye bekleyen gelişmeler Merkez Haber´de tartışıldı. TRT Haber´de hafta içi her gün canlı olarak yayınlanan programa katılan Mısır Helwan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salah Sarawi,

Mübarek yönetiminde geçen 30 yılda mutsuzluğun arttığını ve eğitim, sağlık, iletişim gibi birçok alanda felaketler yaşandığını belirtti.

 

Prof. Sarawi şöyle konuştu: “Mısırlılar büyük sıkıntılar yaşadılar. Mısır halkının iradesi Amerika ve İsrail´in çıkarlarına endekslendi. Mısır, kendi ulusal çıkarlarını değil de ABD ve İsrail´in çıkarlarını koruyan bir ülkeye dönüştü. Kelimenin tam anlamıyla Mısır, ABD üssüne dönüştü. Özellikle Sudan´ın bölünmesinde, Gazze´de Refah sınırının kapatılmasında Mısır, Amerika ve İsrail çıkarları için çalıştı. Hiçbir faaliyet Mısır halkının lehine yapılmadı. Sadece bir avuç işadamı için yapıldı. Mısır´da bugün yaşanan kaosun nedeni bizatihi Hüsnü Mübarek´tir. Gösterileri bastırmak için 1 milyon 200 bin polis görevlendirdiler. Rejimin gitmesi değil, şu anki rejimin baki kalması kaosun nedenidir.”

 

“SORUMLUSU MÜBAREK OLACAKTIR”

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayri Kırbaşoğlu da yapılan gösterilerin Mısır´daki tüm problemin Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ve onun yandaşlarından kaynaklandığını ortaya koyduğunu söyledi.

 

Prof. Dr. Kırbaşoğlu, “Mısır´daki muhalifler artık Mübarek´in işlediği suçlardan dolayı ulusal ya da uluslararası mahkemelerde yargılanması gereğini dile getirir oldular. Mübarek, halkın iradesine rağmen orada kalamayacağını görerek görevi bırakmalıdır. Aksi taktirde ülkeyi kaosa sürüklemekten sorumlu olacaktır.” şeklinde sözlerini tamamladı.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: mısır,helvwan üniversitesi,salah sarawi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder