3 Şubat 2011 Perşembe

Icat fuarinin gozdesi; Yuvarlak Masa Tenisi

İcat fuarının gözdesi; Yuvarlak Masa Tenisi

 Tayland´ın başkenti Bangkok´ta genç mucitlerin yeni icatlarını sergiledikleri fuar renkli görüntüler oluştururken, ziyaretçi akınına da uğradı. Fuarın en çok ilgi çeken icatları arasında ise ´Kral çok yaşa´ yazılarının da yer aldığı "Yuvarlak Masa Tenisi" oyunu oldu.

Tayland Ulusal Araştırma Konseyi tarafından bu yıl ilki düzenlenen fuarda çok sayıda icat görücüye çıktı. Çoğunluğu orta ve yüksek öğrenim öğrencileri tarafından yapılan icatların bazıları komik, bazıları ilginç ve bazıları dikkat çekici bulundu. Yumurtanın sarısıyla beyazını ayıran bambudan yapılmış bir gereç, toprak mahsullerini ilaçlama amacıyla geliştirilmiş bir bisiklet, tatlıları aynı anda eşit boyutlarda kesebilen bir bıçak gibi gerekliliği su götürecek bazı icatların yanında, hem şapka hem de yağmurluk olarak işlev gören bir aparat, salıncakta salınmayı elektrik enerjisine çeviren bir düzenek ve geri dönüşüm için boş plastik şişeleri otomatik olarak satın alan bir makine dikkat çekti.

YUVARLAK MASA TENİSİ: KRAL ÇOK YAŞA

Çeşitli aygıt ve gereçlerin yanına fuarda yeni icat edilen bir oyun da vardı. Etrafında toplantı yapmaya alıştığımız yuvarlak masayı daha eğlenceli bir hale getiren ´´Yuvarlak Masa Tenisi´´ görenlerin ilgisini çekti. 4 kişiyle oynanan ve herkesin birbirinin rakibi olduğu oyunu icat eden de eski bir masa tenisi hocası. Mucit Thana Kitisrivorapan´ın kızı Sunita Srivorapan, oyunun ilk uluslararası turnuvasının Nisan ayında Laos´ta yapılacağını söyledi.

Bu arada yuvarlak masa tenisini dört yere böle ayrıçlar üzerindeki hem İngilizce hem de Tayca ´Kral çok yaşa´ ifadesi de gözlerden kaçmadı.

Fuar 5 Şubat tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Tayland,Bangkok,fuar,icat

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder