4 Şubat 2011 Cuma

Kerimov Japonya yolcusu

Kerimov Japonya yolcusu

 Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov, bu yılın ikinci yurtdışı ziyaretini Japonya´ya yapacak.

Kerimov 23–24 Ocak´ta Brüksel´i ziyaret etmişti. Kerimov, 8-10 Şubat günleri arasında Japonya´ya resmi ziyarette bulunacak.

. Ziyarette iki ülke arsında bir dizi yeni anlaşmaların imzalanması bekleniyor. İslam Kerimov´a Japonya ziyaretinde, bazı bakanlar milletvekilleri ve işadamları eşlik edecek.

Bu arada ziyarete hazırlıkları amacıyla Tokyo´da bulunan Özbekistan Başbakan Birinci Yardımcısı ve Maliye Bakanı Rustam Azimov, Japonya Maliye Bakanı Yosihiko Noda ile bir araya gelerek, ikili işbirliği konularını müzakere etti.

Görüşme sonundan yapılan açıklamada, Özbekistan-Afganistan arasındaki tren hattının elektrik altyapısında kullanılmak üzere Japonya´dan 247 milyon dolarlık kredinin alımı konusunda taraflar arasında mutabakat sağlanıldığı ifade edildi.

Öte yandan Özbekistan ve Japonya arasındaki parlamentolar arası düzeydeki ilk forum Ocak ayının başında Tokyo´da yapılmıştı. Foruma Özbekistan´ı temsilen parlamentonun üst kanadı Senato Başkanı İlgizar Sabirov başkanlığındaki heyet katılmıştı.

 

 

 

 

 

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Özbekistan , İslam Kerimov

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder