5 Şubat 2011 Cumartesi

KKTC Bayindirlik ve Ulastirma Bakani Ersan: Turkiye karsiti gosteriler kucuk bir grubun seviyesizligi

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan: Türkiye karşıtı gösteriler küçük bir grubun seviyesizliği

 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, Hatay Havaalanında yapılmakta olan terminal binasında incelemelerde bulundu.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz´i de makamında ziyaret eden Saner burada KKTC´de Türkiye karşıtı gösterileri yapanların küçük bir grup olduğunu belirterek, "Bu, adada huzursuzluk yaşatmak için fırsat kollayan küçük grubun seviyesiz davranışıdır” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz´i ziyaret etti. Saner burada, Türkiye´deki bazı temaslarının ardından Hatay´a gelerek Havaalanında yapılmakta olan yeni terminal binasını inceleyip tekrar Kıbrıs´a döneceğini söyledi.

Saner, Hatay Havaalanı yeni terminal binasının projesinin daha önce kendisine anlatıldığını kendisinin de binayı inceleyerek Kıbrıs´ta yapılması planlanan yeni terminal binası için fikir edineceğini söyledi.

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz tarafından Valilik bahçesinde çiçeklerle karşılanan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner´e ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, “İlimize Hatay Havaalanında incelemelerde bulunmak üzere geldiğinizi biliyoruz. Yapacağınız inceleme neticesinde olumlu görüşe varırsanız kardeş ülke Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine bir benzerinin yapılacağını memnuniyetle öğrenmiş bulunuyoruz” dedi.

Türkiye´de bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner gazetecilerin KKTC´de Türkiye karşıtı gösterilerin yapılması ile ilgili sorusuna “Adada huzursuzluk yaşatmak için fırsat kollayan bu küçük grubun seviyesiz davranışıdır” sözleriyle yanıt verdi.

Bugüne kadar anavatan Türkiye Cumhuriyeti´nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine sağladığı imkân ve olgularla sonsuza dek birlikte yürüme arzusu içerisinde olduklarının da altını çizen Saner, “Bizler yıllar yılı anavatanımız olan Türkiye Cumhuriyeti ile yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında yaşanan üst düzey ilişkileri arttırma çabası içerisindeyiz. Bundan da geri adım atmamız söz konusu değil. Bu nedenle yaşanan olumsuz hareketleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı olarak kınadığımı ifade etmek isterim. Anavatanımız Türkiye ile birlikte uyguladığımız ekonomik programlar ülkede elbette ki, halkın tepkisini doğurabilir. Bizlerin siyasetçiler olarak görevimiz ülkedeki ekonomiyi rahatlatarak halkın huzur içinde yaşamasını sağlamaktır. Bu yönde çaba sarf edeceğimizi bir kez daha ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

Ocak ayının son gününde Hatay´dan KKTC´ye giden bir gencin “kan bağı” olmadığı gerekçesi ile bir gün nezarette tutulup tekrar Hatay´a gönderildiği iddialarını da yanıtlayan Bakan Ersan “O iddiayı gidip incelemek gerek. Ancak benim kanım kan bağı ile ilgili bir durum olmayacağı yönündedir, farklı bir şey olmuştur” dedi.

KKTC´ye kimlik gösteren her Türk vatandaşının alındığını ve kan bağı şartı aranmadığının altını çizen Bakan Ersan, “KKTC´ye her Türk vatandaşı kimliğini göstererek turist olarak girip 3 ay kalma hakkına sahiptir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz günün anısına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner´e, Bakan Saner de Vali Lekesiz´e karşılıklı hediyeler sundu.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Hamza Ersan ,kktc

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder