23 Şubat 2011 Çarşamba

Libya´dan donen Turkler: Bingazi´deki olaylar Trablus´a sicradi

Libya´dan dönen Türkler: Bingazi´deki olaylar Trablus´a sıçradı

Libya´da yaşanan olayların ardından ülkede bulunan Türk vatandaşları yurda dönüyor. Çatışmaların Bingazi şehrinden sonra Trablus´a da sıçradığını belirten Türkler, birçok adam kaçırma, yağma ve kundaklama olaylarına şahitlik ettiklerini ve güçlükle Türkiye´ye döndüklerini söylüyor.

Türk Hava Yolları´na (THY) ait TK 638 sefer sayılı yolcu uçağı, 267 yolcusuyla dün saat 23.24´te Atatürk Havalimanı´na geldi. Bingazi´de yaşanan olayların Trablus´a sıçradığını ve olayların büyüdüğünü ifade eden Türkler´den bazıları olaylara şahit olduğunu ifade ederken, kimisi herhangi bir olay yaşamadığını belirtti.

Dün akşama kadar Trablus´ta olay beklemediklerini dile getiren iki çocuk annesi Hülya Tavlaşoğlu, yaşananların çok korkutucu olduğunu kaydetti. Trablus´un Bingazi´ye yaklaşık bin kilometre uzaklıkta olduğunu aktaran Tavlaşoğlu, “Dün akşam olaylar patlak verdi. Biz Trablus´un merkezinde oturuyoruz. Sokaklarda hiç polis yoktu. Resmi kıyafet giymiş asker de yoktu. Peşmerge giyimli insanlar her yeri taradılar. Çok ciddi sayıda insan öldü. Bizim evimiz 10. katta her şeyi gördük. Evden çıktık. Havaalanına kadar binalar yanıyordu. Bir adamı almışlar bagaja tıkıyorlardı. Arabaların camları kırılmıştı” dedi.

Trablus´taki kardeşi ve yeğenlerinden haber alamayınca paniğe kapıldığını ifade eden Hülya Tavlasoğlu´nun bir yakını, “Türkiye´ye gelecek uçak bulduğumuz için şanslıyız. Trablus´ta başka uçak yok. Oradaki insanları düşünemiyorum. Çok zor bir şeydi. Tekrardan yeğenlerimi göndermeyi düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

Herkesin kaçacak yer aradığını anlatan inşaat işçisi Nihat Ördek, önceki gün hiç kimsenin dışarı çıkamadığını kaydetti. Türklere yönelik herhangi bir saldırı bulunmadığını belirten Ördek, “İsyancılar, önlerine ne gelirse vuruyor, kırıyor. Ellerindeki bıçaklarla insanlara saldırıyor. Kimseyi ayırt etmiyor” diye konuştu.

Olaylara şahitlik etmediklerini söyleyen bazı Türk işçileri ise geceleri Kaddafi yandaşları ile karşıtlarının çatıştığını, sadece dün gece 50 kişinin çıkan olaylarda yaşamını yitirdiğini öne sürdü. İsyancıların her yere ateş ettiğini belirten Türk işçileri birçok karakol ve bakanlıkların ateşe verildiğini dile getirdi.

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: thy,trablus,türk vatandaşlar,libya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder