25 Şubat 2011 Cuma

Libya´dan gelen is adami Egrikaya: Turkler meydana gelen kaos sonucu zor durumda kaldi

Libya´dan gelen iş adamı Eğrikaya: Türkler meydana gelen kaos sonucu zor durumda kaldı

Libya´da ticari faaliyetler içinde olan iş adamı Kemal Orhan Eğrikaya, Türklerin mahsur kalmalarının organize bir olay değil, kargaşa sonucu ortaya çıkan kaostan dolayı olduğunu söyledi.

Libya´da ticari faaliyetler içinde olan, Zaviye şehrinde asansör işleri için bulunan iş adamı Kemal Orhan Eğrikaya, Türk işçilerine yapılan saldırı olaylarının Türk televizyonlarında fazla abartıldığını ve Libya´da Türk televizyonlarını izledikten sonra tedirgin olmaya başladıklarını belirtti. Eğrikaya, Türklerin mahsur kalmalarının organize bir olay değil, kargaşa sonucu ortaya çıkan kaostan dolayı olduğunu belirtti.

 

Eğrikaya, olayların başladığı gece, kaldıkları evin yüz metre ilerisindeki karakolun yağmalanmasını ve yakılmasını gördüklerini, ancak isyancıların ve askerlerin isyana karışmayan sivillere hiç bir şey yapmadıklarını kaydetti.

Eğrikaya, Trablus Havaalanı´nın isyancıların eline geçmediği için gecikmeli de olsa uçak seferlerinin gerçekleştiğini söyledi. Eğrikaya, Türk Hava Yolları´nın personel yetersizliğinden dolayı zorluklar yaşandığını da dile getirdi. İş adamı Kemal Orhan Eğrikaya, şantiye baskını sonucu zor durumda kalan Türk işçilerine yerli halkın evlerinden getirdikleri yiyecekleri paylaştığını da kaydetti.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Kemal Orhan Eğrikaya,libya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder