18 Şubat 2011 Cuma

Madagaskar´da ilk Turk yatirimi

Madagaskar´da ilk Türk yatırımı

Madagaskar´da ilk Türk yatırımı olan Nil Mobilya mağazası, Talatamaty şehrinde törenle hizmete girdi. Açılışa Türkiye´nin Madagaskar Büyükelçisi Ahmet Ercüment Enç, Talatamaty Belediye Başkanı Dr. Razafındratsımba Adrien Rado, Türk Okulu College La Lumiere yetkilileri ve üst düzey davetliler katıldı. Yabancı ve yerli işadamlarının katıldığı Madagaskar´ın ilk Türk girişimi mağazasının açılışında, Türkiye´den getirilen mobilyalar büyük bir ilgi çekti.

Açılış kurdelesini Türkiye´nin Madagaskar Büyükelçisi Ahmet Ercüment Enç ve Talatamaty Belediye Başkanı Dr. Razafındratsımba Adrien Rado birlikte kestiler. Nil Mobilya Mağazası, Madagaskar´da gerçekleşen ilk Türk yatırımı olma özelliğini taşıyor. Mağaza sahibi Erol Algan Madagaskar´a yatırım yapan ilk Türk işadamı olduğu için mutlu olduğunu dile getirdi. Yaptığı araştırmalar sonucu mobilya mağazası açmayı uygun gören Türk girişimcisi TEZ Grup şirketi sahibi Erol Algan, Madagaskar´a yatırımda ilk olmanın verdiği avantajın farkında olduğunu ve ilerleyen günlerde zamanlarda farklı alanlarda da yatırımlarının olacağını belirtti.

NİL MOBİLYA MAĞAZASINDA BAZI TAKIMLARININ AYNI ANDA TALEP GÖRMESİ ŞAŞIRTTI

Madagaskar´ın Hindistan kökenli işadamlarından Yunus Taky törende konuşmasında, “Kendine özgü dizaynı ve yüksek kalitesiyle dünyaca ünlenen Türk mobilyaları Madagaskar´a farklı bir güzellik kattı. Bir Türk girişimcisinin aramızda olmasından dolayı çok mutluyuz.” cümleleriyle duygularını dile getirdi.

İçişleri Bakanlığından bir yetkili de Madagaskar´da bir Türk girişiminin olmasından mutluluk duyduklarını ve Türkiye´nin son yıllardaki ekonomi alanındaki büyümesinin dikkat çektiğini söyledi. Ayrıca Türk yemeklerinin lezzetli olduğunu anlatan yetkili, Madagaskar´da özellikle Türk lokantası açılması takdirde büyük ilgi göreceğini belirtti.

Ticaret hayatına Azerbaycan´da başlayan 35 yaşındaki Gaziantep doğumlu Erol Algan uzun yıllar Azerbaycan, Kazakistan ve farklı Asya ülkelerinde ticaret yaptıktan sonra Afrika´ya geçmeye karar vermiş. Mozambik´te 3 ay kaldıktan sonra Madagaskar´a yatırımın daha avantajlı olacağı düşüncesiyle adaya gelen Algan son bir yıldır Madagaskar´da yaşıyor. Madagaskar´da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Türk yatırımcı, meslektaşlarını Madagaskar´a yatırıma davet ediyor. Her türlü sektörde yatırıma elverişli ortamın olduğuna değinen Antepli girişimci, Madagaskar´da ilk yatırım yapan Türk olmanın sevincini yaşadığını söyledi.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Nil Mobilya mağazası, Talatamaty

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder