13 Şubat 2011 Pazar

MAZLUMDER, Mubarek´in devrilmesini helva ile kutladi

MAZLUMDER, Mübarek´in devrilmesini helva ile kutladı

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER), Mısır´da Hüsnü Mübarek rejiminin sona ermesini helva dağıtarak kutladı.

Mısır´ın Ankara Büyükelçiliği önünde toplanan grup üyeleri yaptıkları irmik helvasını yoldan geçen araç sürücülerine ve Mısır Büyükelçiliği çalışanlarına da ikram etti.

Grup adına konuşan MAZLUMDER temsilcisi, "Mısır diktatörleri Hüsnü Mübarek ile Ömer Süleyman´ın halk ayaklanması sonucu gidişlerini ve rejimlerinin ölüşünü helva ile kutladık." dedi.

MAZLUMDER temsilcisi, Mübarek ile birlikte dünyadaki Firavunlar´dan birinin devrildiğini belirterek, "Ancak bu demek değildir ki yerine gelecek kişi Firavun da olmayacak. Mısır´da Hüsnü Mübarek rejimi öldüğü için bugün burada helva dağıtıyoruz." diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup üyeleri hazırladıkları helvayı elçiliğin önünden geçen araç sürücülerine, polislere ve Mısır elçiliği çalışanlarına ikram etti. Mısır elçiliği çalışanları için üç çocuk elçilik önündeki polis noktasına helva bıraktı. Helva dağıtımına erkeklerin yanı sıra kadınlar ve çocuklar da katıldı.

Grup üyeleri, elçiliğin duvarına ´Yaşasın Mısır intifadası, Kahrolsun Mübarek diktası´ yazılı afişler astı. Helva dağıtımında çok sayıda çevik kuvvet ekibi de hazır bulundu. Grup üyeleri, olaysız bir şekilde dağıldı.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: helva,mazlumder,hüsnü mübarek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder