16 Şubat 2011 Çarşamba

Mazlumder: Toplu mezarlar ve faili mechuller aydinlatilmali, sorumlular cezalandirilmali

Mazlumder: Toplu mezarlar ve faili meçhuller aydınlatılmalı, sorumlular cezalandırılmalı

Mazlumder Genel Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Alkış, son günlerde ortaya çıkan bir kısım faili meçhul cinayetlerin, toplu mezarların toplumu şaşkınlık, ürperti, korku ve tedirginliğe sevkettiğini belirtti.

Vicdan sahibi herkesi derinden yaralayan bu manzara karşısında insani değerlerini kaybetmemiş hiç kimsenin duyarsız kalmasının mümkün olmadığını belirten Alkış, "Bazen resmi ideolojiyi yaşatmak için Devlet içinde çöreklenen güçler, toplum kesimlerini birbirine kırdırmış, bazen de, hukuku hiçe sayarak, karşıt görüşte olanları ortadan kaldırmıştır. Kimi dönemlerde taşeron örgüt ve çeteler eliyle bu uygulamalarını sürdürmüştür. Bu şekilde kayıtlara geçen ve araştırılıp açıklığa kavuşturulmayan sayısız cinayet bulunmaktadır. Kimler tarafından işlendiğini devlet bildiği halde, soruşturulmamış ve ´Faili Meçhul´ olarak adlandırılmıştır." dedi.

Alkış, "Her geçen gün bir yenisi gündemi işgal etmekte olan bu korkunç cinayetler, medyada, siyasette ve Devlet nezdinde yeterli oranda yankı bulmamakta, gerektiği şekilde ele alınmamaktadır. Topluma karşı sorumlu olanlar, görevlerini yerine getirmemekle, bir bakıma bu cinayetlere arka çıkmış olmaktadırlar. Yaşama Hakkının güvence altında olmadığı bir ülkede bütün haklar tehlike altındadır ve herkesin hukuk dışı uygulamalarla karşı karşıya kalması ihtimal dahilindedir. Hukukun, güçlünün yanında güçsüzü ezen bir mekanizmaya dönüştüğü böyle bir ortamda insanların özgürce ve inandığı şekilde, baskı ve dayatmadan uzak, zulüm ve haksızlığa uğramadan, güven içinde yaşamaları mümkün olmaz." şeklinde konuştu.

Bu tür cinayetleri işleyenlerin yargı önünde hesap vermelerinin şart olduğunu belirten Alkış, "Kamu gücünü elinde tutanların geniş toplum kesimlerinin beklentisi olan bu şartı yerine getirmemeleri, zulme arka çıkmak ve hukuku hiçe saymak anlamı taşır. Adalete inanan ve güvenenlerin ve bu cinayetlerde yakınlarını kaybedenlerin adalet talebi yerine getirilmelidir. Adaletin sarsıldığı, zulüm, haksızlık ve baskının egemen olduğu bir toplumda güven tesis edilemez, kin, nefret ve düşmanlık önlenemez." açıklamasını yaptı.

"Hangi örgüt ve derin yapı tarafından işlenmiş olursa olsun, bütün faili meçhullerin ve toplu mezarların sorumluları gerektiği şekilde yargılanmalı ve hakkettiği cezaya çarptırılmalıdır." diyen Alkış, şu ifadeleri kullandı: "Konuyu gündeme taşımayan ve sorumluluğunu yerine getirmeyen, başta CHP olmak üzere muhalefet partileri, Sivil Toplum Kuruluşları ve medya da büyük bir vebal ve sorumluluk içindedir. Onları da göreve davet ediyoruz. Mazlumder olarak bu konuda devleti temsil eden Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TBMM Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı´ndan bilgi ve bu olayların aydınlatılması talebinde bulunacağız. Görevini yerine getirmeyen sorumluları tespit edip suç duyurusunda bulunacağız."

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Mehmet Alkış,mazlumder

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder