7 Şubat 2011 Pazartesi

Meclis´e adli tip calisanlari icin basvuru

Meclis´e adli tıp çalışanları için başvuru

Türk Sağlık-Sen tarafından Adli Tıp Kurumunda görev yapan memur, hizmetli, tekniker, teknisyen ve sağlık personelinin döner sermaye oranlarının arttırılması için AK Parti, CHP ve MHP Grup Başkanvekilliklerine başvuru yapıldı.

Sendika tarafından yapılan başvuruda Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan ve TBMM Adalet Komisyonu´nda kabul edilerek Meclis Genel Kurulu´na gönderilen ´Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı´nda, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı emrinde görev yapan personelin döner sermaye ek ödeme oranları yeniden belirlendiği belirtildi.

Söz konusu tasarıda Adalet Komisyonu tarafından yapılan değişiklikle, kurumda görev yapan personellerden hizmetli, tekniker, teknisyen ve sağlık personelinin döner sermayelerinde artış yapılmamasının hakkaniyet ve eşitlik kuralı ile bağdaşmadığı belirtildi.

Başvuruda diğer kurumlarda görev yapan personel ile döner sermayelerde eşitlik sağlanması hususunun oransal olarak değil, personelin iş yükü, iş riski ve çalışma koşulları bakımından değerlendirilmesi gerektiği belirtildi.

Tasarının bu haliyle yasalaşmasının kurumdaki iş barışının ve diğer personelin moral ve motivasyonun bozulmasına sebebiyet vereceği belirtildi. Ayrıca oranları artırılan personele öngörülen miktarlar üzerinden ödeme yapılabilmesi için diğer personelin halen almakta olduğu ortalama 450 TL döner sermaye ek ödeme tutarının daha da aşağı düşeceği kaydedildi.

TBMM Genel Kurulu´nda söz konusu Kanun Tasarısında döner sermaye ile ilgili düzenlemede diğer personeller için yüzde 150 olan döner sermaye ek ödeme oranlarının yüzde 250 olarak değiştirilmesi için girişimlerde bulunulması istendi.

Konu ile ilgili olarak bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci “Döner sermaye adaletsizliği Sağlık Bakanlığı´ndan sonra Adli Tıp Kurumunda da yaşanacak. Döner sermaye oranlarında artış yapılırken personelin bir bölümünü bundan mahrum bırakmak büyük bir adaletsizliktir. Bu adaletsizlik Adalet Bakanlığı´na yakışmamaktadır. Meclis Genel Kurulu´nda bu haksızlığın giderilmesi ve hizmetli, tekniker, teknisyen ve sağlık personellerinin de döner sermaye oranlarının arttırılması için siyasi partilerin grup başkanvekilliklerine başvuru yaptık. Bu konuda mecliste görüşmelerde yapacağız. Çalışanların bu talebin karşılanması için uğraşacağız.” dedi.

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: adli tıp,meclis

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder