27 Şubat 2011 Pazar

MHP Izmir milletvekili Senol Bal: Siyasette Nene Hatunlar gibi aktif olmak istiyoruz

MHP İzmir milletvekili Şenol Bal: Siyasette Nene Hatunlar gibi aktif olmak istiyoruz

ilkadım Kent Konseyi Kadın ve Siyaset Çalışma Grubu tarafından ´Türk Kadının Siyasetteki Yeri ve Önemi´ konulu konferans düzenlendi. Konferansta konuşan MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal, "Siyasette Nene Hatunlar, Halide Edip Adıvar´lar gibi aktif olmak istiyoruz." dedi.

Konferansa konuşmacı olarak MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal, Prof. Dr. Zehra Sarıçiçek, İlkadım Kent Konseyi Kadın ve Siyaset Çalışma Gurubu Başkanı Fatma Çelik katıldı.

MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal, kadınların da artık siyasette aktif rol almak istediklerine dikkat çekti. Bal, "Kadınlarımız istekli çünkü kadınlarımızın ülke meselelerinde ülkemizin içinde bulunduğu durumlarda mutlaka ülkeye hizmet etmek, millete hizmet etmek kararlılığını gördüğüm için çok mutluyum. Ülkemizin içinde bulunduğu bu karanlık dönemden çıkmasında özellikle bu ülkeyi seven vatansever kadınlarımızın mutlaka siyasete girmeleri, siyasete sahip çıkmaları partilerine sahip çıkmalarını önemlidir. Biliyorum ki, ülkemizi bu kötü karanlık dehlizden çıkarabilecek güç, bu ülkenin vatansever milliyetçi kadınlarının elindedir. Bunu dalga dalga yaygın hale getireceğiz. Bunu bütün kadınlarımıza anlatmaya çalışacağız ve kadınlarımızın nasıl büyük bir başarı elde ettiğini de 2011 genel seçimlerinde göstereceğiz. Çok koşturacağız, çok çalışacağız ve ülkemizi içinde bulunduğu bu durumdan kurtaracağız. Siyasette de, Kurtuluş savaşındaki Halide Edipler gibi, Nene Hatunlar gibi aktif olmak istiyoruz." diye konuştu

Konferansta Kadın ve Siyaset Grubunun kısaca çalışmaları üzerinde duran Başkan Fatma Çelik, Türk siyaseti içersinde kadınların yerinin önemli bir faktör olduğunu vurguladı.

Türk kadınının ailedeki görevinden ülke savunmasına kadar çok önemli görevler üstlendiğinin altını çizen OMÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zehra Sarıçiçek, Türk siyasette kadının yerinin istenilen düzeyde olmadığını belirterek, Kadının önemi ve siyasetteki yeri Cumhuriyet döneminde artmıştır. Kadın haklarının yasal gelişimi hızlanmıştır. Bu dönemde en fazla yankı uyandıran kadına seçme ve seçilme hakkının verilmesi olmuştur.” dedi. Yerel demokratik kültürün gelişmesi için kadınların siyasette daha etkin rol almasının gerekli olduğunu söyleyen Sarıçiçek, Siyasetin sadece erkeklere bırakılamayacak kadar hayati ve incelikli bir mesele olduğunu kaydetti.

 

 

 

Konferansın sonunda İlkadım Belediyesi adına Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hasan İnan, MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal´a, Samsun´un simgesi Atatürk Heykeli´ni hediye etti.

 

 

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: İlkadım Kent Konseyi Kadın ve Siyaset Çalışma Grubu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder