15 Şubat 2011 Salı

MTSO issiz genclere mesleki egitim kursu verecek

MTSO işsiz gençlere mesleki eğitim kursu verecek

Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanlığı tarafından Sosyal Destek Projeleri (SODES) kapsamında hazırlanan proje ile 18-29 yaş arası 80 gence mesleki eğitim verilecek.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı tarafından hazırlanan proje ile teknik ve endüstri meslek lisesinden mezun 18-29 yaş arasındaki 80 işsiz genç ve sektör çalışanına, elektrik-elektronik, makine otomasyon ve mobilya imalatı alanlarında sertifikalı mesleki eğitim ve staj imkanı verilecek.

Konu ile ilgili olarak gazetecilere açıklama yapan Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şihmus Sinecem, proje ile meslek lisesi mezunu işsiz ve çalışan gence üst düzey mesleki eğitim ve beceri kazandırmayı amaçladıklarını kaydederek, işsiz gençlerin istihdam edebilirliklerini sağlamak ve işletmelerimizin vasıflı eleman ihtiyacını karşılamanın genel amaçları olduğunu vurguladı. Mobilya imalatı elektrik-elektronik ve makine otomasyon alanında iki kurs açacaklarını söyleyen Başkan Sinecem, kursa katılacak olanların otomasyon alanında Ankara OSB Müdürlüğü´nde 10 gün staj göreceklerini, mobilya alanında ise Ankara sitelerde 3 günlük teknik geziye katılacaklarını belirtti.

Hedef gruplarının 13–29 yaş arası gençler, işsiz gençler ve düşük ücretle kayıt dışı çalışanlar olduğunu söyleyen Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sinecem, kurslara toplam 80 kişi alacaklarını ifade etti. Sinecem; “İlimizde son zamanlarda gelişen sanayi ile birlikte gelişmiş otomasyon sistemleri kurulmuş olmasına rağmen bu sistemleri kullanacak personel bulmakta sıkıntı çekilmektedir. Ayrıca sanayi bakanlığı İş-Kur eğitimleri için ilimizde öncelikli olarak belirlediği ihtiyaçlar arsında mobilya işleri eğitimi belirtilmiştir. İlimizdeki bu ihtiyaca rağmen otomasyon alanında hiç kurs açılmamışken, mobilya imalatı alanında 2 adet kurs açılmış ve 50 kişi eğitilmiştir. Bu eğitim ise talebi karşılamaya yetmemektedir.” dedi.

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Muş Ticaret ve Sanayi Odası, Sosyal Destek Projeleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder