9 Şubat 2011 Çarşamba

Olum nedeni ne astim ne de kalp krizi!

Ölüm nedeni ne astım ne de kalp krizi!

Defne Joy Foster’ın yakınları, genç kadının cesedinde yapılan ilk incelemede, “astım krizi”nin tetiklediği solunum yetmezliği ve kalp krizi bulgusuna rastlanamadığının bildirildiğini söyledi. Kapsamlı rapor, Adli Tıp’ta yapılacak 1.5 aylık doku incelemesinden sonra açıklanacak.

ADLİ Tıp Kurumu, Defne Joy Foster’in vücudundan aldığı doku, idrar ve kan örnekleriyle yaklaşık 1.5 ay sürecek makroskobik inceleme başlattı. Ancak genç kadının yakınlarına ulaşan bilgilere göre, Defne’nin cesedinde yapılan ilk incelemede “astım krizi”nin tetiklediği solunum yetmezliği ve kalp krizi bulgusuna rastlanamadı. Habertürk’ün ulaştığı Adli Tıp Kurumu yetkilileri ise ölüm nedeninin kesin olarak belirlenebilmesi için, laboratuvar ortamında yapılan kapsamlı analizlerin tamamlanması gerektiğini vurguluyor. Adli Tıp’ın bilimsel verilerle hareket ettiğini ve kesin sonuca ulaşmak için elde edilen verilerin yetersiz olması durumunda daha da derinlemesine analiz yapılabileceğini kaydediyorlar. Birçok bulgunun göz önünde bulundurulması ve tüm analiz sonuçlarının bir arada değerlendirilmesinin önemini belirten Adli Tıp yetkilileri, kapsamlı otopsi raporu tamamlanıncaya kadar bilgi verilmesinin doğru olmadığını ifade ettiler.

Mezar ziyaretleri sürüyor

Geçen çarşamba sabahı, Kadıköy’de arkadaşı Kerem Altan’ın evinde ölü bulunan sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster’in Zincirlikuyu’daki mezarı, yakınları ve sevenlerince sürekli ziyaret ediliyor. Dün Defne’nin mezarına gelen 50 yaşlarındaki bir kadın, Defne’yi televizyondan takip ettiğini ve hayranı olduğunu belirterek uzun süre dua okudu. Yanında iki kişi daha bulunan ve ismini vermek istemeyen kadın, dua okurken gözyaşı döktü ve mezara çiçek bıraktı. Bu ziyaretten yaklaşık 20 dakika sonra ise 30-35 yaşlarında bir kadın, iki çocuğuyla mezarı ziyaret etti. Üzgün olduğunu söyleyen kadın, 9 ve 14 yaşlarındaki iki çocuğunun Defne Joy Foster’ı çok sevdikleri için mezarlığa geldiklerini söyledi.

‘Ölüm nedeni uyuşturucu ise Kerem Altan’a dava açılabilir’
Defne Joy Foster’in ani ölümüyle ilgili Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan ön soruşturmayı Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek otopsi raporu şekillendirecek. Emekli Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bekir Selçuk, otopsi raporundaki ölüm nedeninin, Kerem Altan hakkında dava açılıp açılmayacağını belirleyeceğini söyledi. Selçuk, Defne’nin ölüm nedeninin “astım krizine bağlı solunum yetmezliği” ya da “kalbin durması” gibi nedenler olarak tespit edilirse Kerem Altan’a dava açılamayacağını ifade etti. Otopsi raporunda ölüm nedeninin “uyuşturucu” olduğunun tespit edilmesi halinde durumun değişeceğini vurgulayan Selçuk, şöyle konuştu: “Kanında uyuşturucu bulunması değil, uyuşturucunun ölümüne neden olduğu tespit edilirse durum değişir. Bu kez soruşturma genişler. Uyuşturucuyu kim temin etti, kendi rızasıyla mı aldı, bunların tespiti gerekir. O gece bir arada olduğu insanların anlatımlarının alınması gerekir. Bunun sonucunda eğer uyuşturucu nedeniyle öldüğü ve rızası dışında uyuşturucu verildiği tespit edilirse suç oluşabilir. Uyuşturucuyu Kerem Altan’ın temin ettiği anlaşılırsa işte o zaman sorumluluğu ortaya çıkar ve dava açılabilir.” Anne Hatice Foster’in avukatı ise Defne’nin ölümündeki bilinmeyenlerin ortaya çıkması için hukuki girişimlerde bulunacaklarını söyledi. Avukat Mermer, “Aile bireyleriyle bir toplantı yaptık. Birkaç gün içinde bir basın açıklaması yapacağız. Ardından da savcılığa başvurarak hukuki süreci başlatacağız” dedi.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Defne Joy Foster,ölüm nedeni,adli tıp,kerem altan,ahmet altan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder