16 Şubat 2011 Çarşamba

Ozbekistan, Almanya´nin ekonomik tecrubelerinden faydalanacak

Özbekistan, Almanya´nın ekonomik tecrübelerinden faydalanacak

Özbekistan, özelleştirme ve devlet mülkünün devletin tasarrufundan çıkarılması konularından Almanya´nın tecrübelerinden faydalanacak. Bu çerçevede iki ülke arasında özelleştirme ve devlet mülkünün özelleştirilmesi konularında yeni işbirliği süreci başlatıldı.

Özbek ve Alman ilgilileri bu amaçla Taşkent´te buluştu. Görüşmeye Özbekistan tarafından Devlet Mülk Komitesi Başkanı Yardımcısı Ahmed Obilov, Almanya tarafından ise Almanya Federal Maliye Bakanlığı Temsilcisi Werner Shik başkanlığındaki heyet iştirak etti.

Özbekistan´ın bağımsızlık sonrasında özelleştirme alanında yeni bir sürece girdiğini dile getiren Devlet Mülk Komitesi Başkanı Yardımcısı Obilov, bu süreçte deneyimlerinden faydalandıkları ülkelerden birinin de Almanya olduğunu söyledi.

Özbekistan´da hükümetin kademeli olarak devletin tasarrufunda olan ekonomik müesseseleri özel sektöre kaydırmaya çalıştığını dile getiren Obilov, tüm uğraşlarının kalkınmış devletlerin deneyimlerinden faydalanarak bu süreci daha da verimli kılmak olduğunu kaydetti.

Almanya Federal Maliye Bakanlığı Temsilcisi Werner Shik ise ekonomik alanda sahip olduk tecrübe ve birikimleri Özbekistan´la paylaşmaya hazır oldukların söyledi. Özelleştirme ve yabancı sermayenin kalkınmak isteyen ekonomilerinin olmazsa olmazlarından olduğunu ifade eden Shek, Özbekistan´ın özelleştirme ve devlet mülkünün özelleştirilmesi alanında atacağı yer yeni adımın ülke ekonomisine bir dürtü olacağını kaydetti.

Taraflar, bu çerçevede gelecek adına bir yol haritası belirleyecek ve işbirliği çalışmalarını sıklaştıracak.

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Özbekistan,Almanya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder