7 Şubat 2011 Pazartesi

Saglik calisanlari ´torba´dan memnun

Sağlık çalışanları ´torba´dan memnun

Sağlık çalışanlarının gözü, bu hafta içinde TBMM Genel Kurul görüşmeleri tamamlanması beklenen torba yasada. Torba yasa yürürlüğe girdiğinde sağlık çalışanları yıllık izin ve raporlu dönemlerde ek ödeme alacak. Sözleşmeli personelin imzaladığı hizmet sözleşmesi için ödediği damga vergisi de kalkacak.

 

Sağlık Sen´den yapılan yazılı açıklamada, bazı kesimlerin yoğun tepkilerini çeken torba yasanın başta sözleşmeli personel olmak üzere kamudaki 400 bine yakın sağlık çalışanı için büyük önem taşıdığı belirtildi. Torba yasa ile eşi çalışmayan sözleşmeli personelin bugün itibariyle 113 TL olan aile yardımını her ay almaya hak kazanacağı, bu rakamın Temmuz 2011´de 117 TL olacağı kaydedildi. "İmzaladığı hizmet sözleşmesi için her yıl ödediği 150 TL de artık sözleşmeli personelin cebinde kalacak. Üç ayda bir alacağı toplu sözleşme primi, de hesaba katıldığında eşi çalışmayan bir sözleşmeli personel 2011 yılında yaklaşık 1700 TL´yi cebine koyacak." denildi.

 

Torba yasa ile sağlık çalışanlarının aldığı döner sermaye ek ödemelerine taban sınırı getirildiği ifade edildi. Düzenleme ile kurumun döner sermaye gelirleri yetersiz kalsa da sağlık çalışanına bugün için 420 TL olan ek ödemenin altında bir ödeme yapılamayacağı kaydedildi. Yıllık izin ve raporlu dönemlerde döner sermayesi kesilen sağlıkçıların 420 TL ek ödeme alacağı aktarıldı.

 

Torba yasa hakkında değerlendirmede bulunan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, 2010 toplu görüşmelerinde hükümetle vardıkları mutabakat çerçevesinde yasal düzenlemelere gidildiğini söyledi. Kaçar, "Sözleşmeli personelin her yıl işini sürdürebilmek için devlete ödediği 150 TL artık cebinde kalacak. Görevi başında geçirdiği kaza nedeniyle rapor aldığı için döner sermayesi kesilen sağlık çalışanı alacağı ek ödeme ile döner sermaye sisteminin adaletsizliğinden belli ölçüde korunmuş olacak. Bunlar sağlık çalışanları için çok önemli düzenlemeler.” ifadesini kullandı.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: sağlık,torba,kanun,tbmm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder