17 Şubat 2011 Perşembe

Sariyer Belediyesi´ne imar yolsuzlugu operasyonu

Sarıyer Belediyesi´ne imar yolsuzluğu operasyonu

Sarıyer Belediyesi´ndeki imar dosyaları kapsamında daha önce jandarmanın yaptığı operasyonun devamında İstanbul Mali Şube ekipleri, belediye ve Sarıyer Spor Kulübü binalarında arama yapıyor. Soruşturma konusu imar yolsuzluğu iddiaları kapsamında Bahçeköy bölgesindeki bir çok imar işleminin tek tek incelendiği ve çok sayıda belgeye el konulduğu öğrenildi.

Sarıyer Bahçeköy bölgesi daha önce jandarma kontrolünde olduğu için belediyenin buradaki işlemleri jandarma tarafından soruşturulmuş ve yapılan operasyonda gözaltına alınanlardan 4 kişi tutuklanmıştı. Bölgedeki imar yolsuzluğu iddialarının incelenmesi kapsamında bölge polise devredildiği için yürütülen soruşturma da polis ekiplerine verildi. Bu kapsamda yapılan soruşturmada belediye ve Sarıyer Spor Kulübü´nde aramalar yapıldı. Jandarmanın yaptığı soruşturmada elde edilen bulgular ışığında soruşturma genişletilerek özellikle Bahçeköy bölgesindeki imar işlemleri mercek altına alındı.

Bir süredir incelemesi devam eden iddiaların araştırılması için Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesindeki özel bir inceleme ekibinin bölgedeki şüpheli imar işlemlerini araştırdığı öğrenildi.

Sarıyer Belediyesi´ne daha önce de jandarmanın benzer bir soruşturma konusuyla ilgili operasyonu olmuş ve bazı yöneticilerin ifadeleri alınarak 4 kişi tutuklanmıştı.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Sarıyer Belediyesi,imar yolsuzluğu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder