5 Şubat 2011 Cumartesi

Sinir kapilarinda ariza araliklarla devam ediyor

Sınır kapılarında arıza aralıklarla devam ediyor

Türkiye´nin yurt dışına açılan sınır kapılarında sistem arızası tam olarak giderilemedi. Tüm sınır kapılarında giriş ve çıkışların tek elden yürütüldüğü Ankara´daki Gümrük Müsteşarlığı Bilgi Merkezinde bir arıza meydana geldi.

Salı günü saat 18:00 sıralarında meydana gelen arıza önceki gün 13:30 sıralarında giderildi. Yaşanan sistem arızası Türkiye´nin en önemli sınır kapılarından olan Kapıkule, Habur ve Çilvegözü sınır kapılarında uzun araç kuyruğunun oluşmasına neden oldu. Özel araçlarıyla yurt dışına çıkmak isteyen vatandaşlar ile tır sürücüleri sınır kapılarında yaklaşık 19 saat beklemek zorunda kaldı.

Arızasının giderilmesi ve sistemin yeniden faaliyete geçmesiyle birlikte geçişler sağlanmaya başladı.Uzun süre sınır kapısı yolunda beklemek zorunda kalan vatandaşlar rahat bir nefes aldı. Ancak Gümrük Müsteşarlığı bilgi merkezindeki arıza kendisini gün içerisinde belirli aralıkla yeniden göstermeye çalıştı. Sınır kapılarında görev yapan memurlar sistemin açık olduğu zamanda yoğun çalışma temposu vatandaşların işlemlerini yapmaya çalıştı. Kapıkule Sınır Kapısı´nda önceki oluşan özel araç ve tır kuyruğu bugün görevlilerin çabası sonucu oluşmadı. Sınır kapısına gelen vatandaşlar sistemin açık olduğu zamanda işlemlerini tamamlayarak yollarına devam etti.

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: sistem arızası,sınır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder