11 Şubat 2011 Cuma

Suctan zarar gordukleri gerekcesiyle Balyoz davasina katilmak istediler

Suçtan zarar gördükleri gerekçesiyle Balyoz davasına katılmak istediler

Balyoz darbe planı iddiasıyla ilgili açılan davada, suçtan zarar gördüklerini ileri süren kişi ve kuruluşlar, davaya müdahil olarak katılma talebinde bulundu.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi´nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi´nde görülen duruşmada; eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, eski Özel Kuvvetler Komutanı emekli Korgeneral Engin Alan, Genelkurmay Muharebe ve Elektronik Bilgi Sistemleri Başkanı Koramiral Kadir Sağdıç ile başka suçlardan tutuklu Albay sanıklar Cemal Temizöz, Cengiz Köylü ve Dursun Çiçek´in de aralarında bulunduğu toplam 172 sanık hazır bulundu. Ergenekon ana davasından tutuklu bulunan sanık emekli Albay Mehmet Fikri Karadağ´ın da aralarında bulunduğu 24 sanık ise duruşmaya katılmadı.

Suçtan zarar gördüklerini gerekçe gösteren Rıdvan Kaya duruşmada hazır bulunurken, Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜR-DER) ve Hukukçular Derneği, Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, ÖZGÜR-DER yöneticisi Hamza Türkmen, eski İstanbul Vali yardımcısı ve halen Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu adına ise avukatları da duruşmaya katıldı.

Mahkeme Başkanı Ömer Diken, iddianamenin tamamlanmasının andından bugünkü duruşmada, suçtan zarar gördüklerini iddia eden kişi ya da kuruluşların davaya müdahil olmak istemelerine ilişkin taleplerinin alınacağını açıkladı. ÖZGÜR-DER Başkanı Rıdvan Kaya ile Hamza Türkmen adına söz alan avukat Avukat Necip Kibar, dernek yöneticilerinin söz konusu darbe planında ilk gözaltına alınacak kişiler arasında yer aldığını, derneklerinin de ilk olarak kapatılacak dernekler arasında bulunduğunu belirterek Kaya ve Türkmen´in bu suçtan dolayı zarar gördüklerini gerekçe göstererek müdahillik talebinde bulunduklarını söyledi.

Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak adına söz alan avukat Ayşe Kuyumcu da, Balyoz planında müvekkilinin gözaltına alınacaklar ve suikast yapılacak kişilerin isim listesinde yer aldığını anlatarak, dava konusu belgelerin incelenmesi durumunda Dilipak´ın tehdide maruz kaldığının anlaşıldığını söyledi. Müvekkilinin şu anda valilik kararıyla yakın koruma ile dolaştığını belirten avukat Kuyumcu, Dilipak´ın bu davada zarar gördüğünü ve görmeye devam ettiğini ifade ederek müdahillik talebinde bulundu.

Hukukçular Derneği ve eski İstanbul Vali Yardımcısı Abdurrahman Koçoğlu adına konuşan avukatları da suçtan zarar gördüklerini dile getirerek davaya müdahil olmak istedi.

Mahkeme Başkanı Diken´in müdahillik talepleriyle ilgili Cumhuriyet Savcısı Savaş Kırbaş´tan görüşünü sordu. Savcı Kırbaş, ÖZGÜR-DER, Rıdvan Kaya, Hamza Türkmen, Abdurrahman Dilipak ile Abdurrahman Koçoğlu ve Hukukçular Derneği´nin suçtan zarar görme ihtimalinin bulunduğunu belirterek müdahillik taleplerinin kabul edilmesi gerektiğini kaydetti.

Duruşma, söz konusu müdahillik taleplerine ilişkin sanık avukatlarının görüşlerinin alınmasıyla devam ediyor.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Abdurrahman Dilipak, ÖZGÜR-DER,balyoz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder