20 Şubat 2011 Pazar

Tayland´da Karagoz esintisi

Tayland´da Karagöz esintisi

Tayland´da düzenlenen bir festivalde ülkemizi temsil eden Karagöz büyük ilgi çekti.

Tayland´da bu yıl altıncısı düzenlenen ´Dünyanın Ritmi Festivali´ çerçevesinde davet edilen Karagöz oyunu büyük ilgi topladı. İspanya, Malezya, Hindistan, Sri Lanka gibi farklı ülkelerde çeşitli müzik gruplarıyla gölge oyunu sanatçılarının davetli olduğu festivalde Türkiye´den Emin Şenyer bir Karagöz gösterisi sundu. Karagöz´le Hacivat´ın Leyla ile Mecnun´un sevdasına yardımcı olduğu bu maceraları seyirciler tarafından da ilgiyle izlendi.

Türkçe gösteriden sonra sunucularla bir süre Karagöz hakkında İngilizce sohbet eden Şenyer, Tayland halkının cana yakınlığını gittiği başka hiçbir ülkede bulamadığını ifade etti.

Gösteriden sonra Cihan Haber Ajansı´na (Cihan) konuşan Şenyer, festivalde gölge oyununun sergilendiği birçok ülkeyle bir araya gelem fırsatı olduğunu, farklı ülkelerin tekniklerini görmenin Karagöz´ün geleceği için faydalı olacağını söyledi.

SUNUCU: TÜRKİYE´NİN ÇOK ZEKİ BAŞBAKANI VAR

Öte yandan Emin Şenyer´in gösterisi sonrası sunucu ile sürpriz bir konuşma yaşandı. Festivalin düzenleyicisi ve sunucusu Amerikan asıllı fakat Tayceyi anadili kadar iyi bilen ve halk arasındaki adıyla Todd, “Türkiye´yi seviyoruz. Türküye yükselen bir ülke. Hem Müslüman ülkelerle hem de Avrupa ülkeleriyle mükemmel ilişkilere sahip. Son zamanlarda çok güçlendi. Ayrıca çok zeki bir başbakanınız var.” dedi.

 

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: tayland,karagöz,festival

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder