3 Şubat 2011 Perşembe

TBMM´de ´Sayin Ocalan´ gerginligi

TBMM´de ´Sayın Öcalan´ gerginliği

Genel Kurul´da konuşan BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman’ın, “Sayın Öcalan” sözü tartışma yarattı. Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil, “Konuşmanıza dikkat edin” diyerek Yaman´ı ikaz etti. Yaman’da “Benim kime sayın diyemeyeceğime siz takdir edemezsin” dedi. 

TEPKİLER YÜKSELDİ

Nuri Yaman’ın konuşması sırasında Genel Kurul sıralarından, “Teröre saygı duyamazsın”, “Katilleri savunamazsınız, terörü savunamazsınız” sesleri yükseldi.

GRUPLAR TEKPİ GÖSTERDİ, YEMİNİ HATIRLATTI

Yaman’ın konuşmasına Ak Parti, CHP ve MHP grupları tepki gösterdi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “PKK terör örgütüdür. Nuri Yaman’a milletvekili yeminini hatırlatmak lazım” dedi. 

Terör ve teröristin bu çatı altında övülemeyeceğini vurgulayan AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç da, “Teröristi meşrulaştırmaya çalışmayalım. Ettiğimiz yemine sahip çıkmak hepimizin görevidir” dedi.

"KENDİMİ ZOR TUTUYORUM"

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de, “9 yıllık milletvekili hayatımın en acı günüdür. Bu ülkede kaymakamlık yapmış birisinin daha sonra milletvekili olduğunda TBMM’de Türkiye Cumhuriyeti´nden ‘TC’ diye bahsetmesi ve katile Sayın Öcalan demesini kınıyorum. Kendimi zor tutuyorum. ‘TC’ demek, Öcalan’a Kürt özgürlük lideri demek haddi de değil” diye konuştu.

BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız’da, “Bizim parlamentoda varlık nedenimiz buradaki diğer partilerden farklı düşünmemizdir” diyerek eleştirilere yanıt verdi

ANKA


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: abdullah öcalan, meclis, bdp, Nuri Yaman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder