6 Şubat 2011 Pazar

TDBB Baskani Zeybekci: Her belediyemiz Turk cografyasindan bir belediye ile kardes olacak

TDBB Başkanı Zeybekci: Her belediyemiz Türk coğrafyasından bir belediye ile kardeş olacak

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, hedeflerinin Türk kültür coğrafyasındaki bütün ülkelerin belediyeleriyle Türkiye´deki yerel yönetimlerin il, ilçe ve beldelere kadar “kardeş belediye” yaparak ilişkilerini güçlendireceklerini söyledi.

TDBB Yönetim Kurulu, Denizli´nin Karahayıt beldesinde bulunan Colossae Otel´de toplandı. Toplantıya TDBB ve Denizli Belediye Başkanı Zeybekci, İstanbul Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Sakarya Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ve TDBB Genel Sekreteri Mustafa Başkurt katıldı.

TDBB Başkanı Zeybekci, Birlik yönetiminin ilk defa İstanbul dışında toplandığını açıkladı. TDBB´nin Türkiye´nin kültür coğrafyası olarak gördüğü Orta Asya Türk Cumhuriyetleri´nin yerel yönetimleri ile bağlantı kurmak istediğini söyledi. Zeybekci, “Türkiye´nin Devlet Başkanı, Başbakan, Bakanlar seviyesinde güzel ilişkilerini çok daha uzun ve köklü olması amacıyla halklar seviyesine indirebilmek için en önemli kapı olan yerel yönetimler kapısını kullanmak üzere kurulmuş olan birliktir. Belediyeleri kültür coğrafyamızda onları da harekete geçirerek, onlarla temas kurarak, onların vasıtasıyla o ülkelerdeki halklarla temas kurup ülkemiz arasındaki ilişkileri çok daha güzel noktalara getirmek üzere kurulmuş birlik.” dedi.

TDBB´nin 17 ülkeden 983 üyesi olduğunu belirten Zeybekci, Birliğin Türkiye´den 85 üyesi olduğunu 2011 yılında üye sayılarını olabildiğince en üst seviyeye çıkarmak istediklerini vurguladı. TDBB´nin bugüne kadar kardeş Türk coğrafyada yerel yönetimlerle eğitim faaliyetleri, konferans, sempozyum gibi ortak faaliyetler yaptığını anlatan Zeybekci, “Bizim asıl hedefimiz kültür coğrafyamızdaki bütün ülkelerin belediyelerin yerel yönetimlerin Türkiye´deki yerel yönetimler ve belediyeler ile kardeşlik ilişkileri kurmak. Örnek olarak Azerbaycan veya Kazakistan´ın bütün il belediyelerini Türkiye´deki il belediyeleriyle, ilçe belediyelerini Türkiye´deki ilçe belediyeleriyle belde belediyelerimize kadar kardeşlik ilişkileriyle birbirine bağlamak ortak faaliyetlerde bulunmak bu kardeşlik bağlarımızı arttırarak güçlendirmek istiyoruz.” diye konuştu.

 

TDBB YÖNETİM KURULU ÜYELERİ´NDEN DENİZLİ BELEDİYE´SİNE ÖVGÜ

Toplantıda gün boyunca Denizli´yi gezen TDBB Yönetim Kurulu Üyeleri Denizli Belediyesi´nin çalışmalarından övgüyle söz etti. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Burası en az 10 milyon turist alabilecek potansiyeli olan bir yer. Belkide daha fazla. O yönde de ilerliyor. Projeler gelişirse buranın ekonomisi çok güçlü olur. Türkiye´nin lokomotif kentlerinden birisi en etkin lokomotif kentlerinden olacaktır diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Karaman Belediye Başkanı Uğurlu ise Laodikya Antik Kentinin Denizli Belediyesi´nin sorumluluğu altına almış olmasının kendisini heyecanlandırdığını dile getirerek belediyeyi çok başarılı bulduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Kazakistan´ın Kantau il belediyesi ile Kütahya´nın Pazarlar Belediyesi´nin üyelik talepleri kabul edildi.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: tdbb,nihat zeybekçi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder