23 Şubat 2011 Çarşamba

Topbas: Cekmekoy ve Tasdelen kavsaklari Sile trafigini rahatlatacak

Topbaş: Çekmeköy ve Taşdelen kavşakları Şile trafiğini rahatlatacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, inşaatı devam eden Çekmeköy ve Taşdelen kavşağında inceleme yaptı. Kavşakların tamamlanmasıyla, Şile istikametindeki trafik akışını rahatlatacağını ifade eden Topbaş, İstanbul´a şuana kadar karayolu açısından yaptıkları yatırımın 6 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

Kadir Topbaş incelemelerde bulunmak üzere Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ile birlikte Çekmeköy kavşağına geldi. Alt geçit ve meydan düzenlemesi yapılan alanda harita üzerinde açıklama yapan Topbaş, Çekmeköy´deki kavşak düzenlemesinin 14 buçuk milyon liraya mal olduğunu dile getirdi. Alt geçidin trafiği rahatlatacağına dikkat çeken Topbaş, “Beşiktaş tesislerinden Yenidoğan kavşağına kadar trafiği daha düzenli ve akıcı hale getirdik. Burada bir meydan ortaya çıktı. Bu alt geçit ve meydanın bize maliyeti 14 buçuk milyon lira. İnanıyorum ki burası çok rahatladı. Ciddi bir problem ortadan kalktı. İleride Taşdelen kavşağımız var. Onun maliyeti ise 7 buçuk milyon lira. Böylece Çekmeköy´ün ciddi bir sıkıntısı ortadan kalkmışken, Şile istikametine giden yolu yer altına almak suretiyle trafiği rahatlatmış oluyoruz. İnşallah bu güzellikleri yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Çekmeköy´deki incelemelerinin ardından Kadir Topbaş ve beraberindekiler Taşdelen´de yapımı devam eden alt geçit ve kavşak inşaat alanına geçti. Burada da harita üzerinde inşaat hakkında bilgi veren Topbaş, “Giriş çıkışlardan dolayı bu mahallelerde sorun yaşanıyordu. Şile yolu olması nedeniyle trafikte ciddi bir yoğunluk vardı. Taşdelen giriş çıkışları nedeniyle buraya alt geçit yapılıyor. Çok önemli bir iş bu. 7 buçuk milyon lira gibi maliyeti var. İleride bir askeri bölgede içeri girmemiz gerekiyor, bu düzenlemeyi yaptığımız takdirde 3 ay içinde bitecek. Anlaşma yapıldı. Bu işi hızlandırırız yaza varmadan bu trafiği açmak istiyoruz. İsale hatları var bölgeden geçen onların başka yerlere taşınması gerek. Trafiğin içinde bu çalışmaları yapmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

TRAFİKTEKİ ÇALIŞMALARIMIZ DÜNYADA ÖRNEK ALINIYOR

Eskiden bu tür çalışmaların çok uzun sürdüğünü belirten Topbaş, “Şunu gururla ifade edeceğim ki şehir şantiyeciliğini öğrendik. Çalışmalar hızla devam ediyor. Eskiden yıllar sürerdi. Şuanda çok şükür 3-5 ayda çok ciddi işler yapabiliyoruz. Bunu başarıyoruz. Dünya bizi örnek alıyor. Geçen hafta Moskova´dan çok önemli parlamenterler geldi. Moskova´daki ulaşım sistemleri ve bu tür problemleri çözmek için İstanbul´un yardımcı olmasını istiyorlar. Başkanı önümüzdeki günlerde gelecek. Bu bilgileri paylaşacağız. Karla mücadeleyi biz onlardan öğrendik. Biz de ulaşım konusunda kendilerine her türlü desteği verebileceğimizi söyledik. Yani artık dünyaya örnek oluyoruz. Atina Belediye Başkanı, Amsterdam Belediye Başkanı aynı şeyi söyledi. Bunlar da gurur verici. Artık nasıl iş yapacağımızı biliyoruz. İstanbul sorunlarını artık tek tek çözüyor. Burada ne ızdıraplar çekildi, ne kazalar oldu bunu biliyoruz. Problemli bir yerdi. Burası ciddi anlamda en sıkıntılı hattı çözüyoruz. 231 kavşak yaptık, 24 tane devam ediyor.” şeklinde konuştu.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Kadir Topbaş,kavşak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder