19 Şubat 2011 Cumartesi

TP Genel Baskani Sener: Bir iktidar elestirilemez hale donusturulurse o, ulke icin en buyuk felaket kapidadir

TP Genel Başkanı Şener: Bir iktidar eleştirilemez hale dönüştürülürse o, ülke için en büyük felaket kapıdadır

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, bir iktidarın eleştirilemez ve tenkit edilemez hale dönüştürülmesinin, o ülke için en büyük felaketin kapıda olduğunun göstergesi olduğunu söyledi. Şener, “Hepimizin cebindeki parayı harcayan başbakanı, bakanları, bu insanlar eleştiremez hale gelirse, toplum suskunluğun içinde görülürse, o takdirde iktidar olanlar yanlışlarında azgınlaşırlar." dedi.

TP Bölge Toplantısı, Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği binasında düzenlendi. Çeşitli illerden de katılımın olduğu toplantıda konuşan Genel Başkan Şener, siyasetin, herkesin parasını harcayan bir mekanizma olduğunun altını çizdi. Şener, “Bu ülkede yaşayan her vatandaşın gelirinin 3´te birini başbakan ve bakanlar harcamaktadırlar. Çoğu zaman hiç kimse cebindeki paraya ortak olanları hesap etmezler. İster hesap edelim ister düşünelim siyaset çarkı döndükçe ceplerimizdeki para emme basma tulumba vasıtasıyla devlet hazinesine girer ve o hazinede toplanan paraları başbakan ve bakanlar harcar.” diye konuştu.

Siyasetin sorgulanmamasını duyarsızlık olarak değerlendiren Şener, ´´Onun için ben siyaset yapma kararı vermiş olan, siyaseti izleyen, takip eden, siyasete karşı duyarlı olan insanları tabutu kadar insan olmaya isyan etmiş insanlar olarak nitelendiririm. Tabutu kadar insan demek boyu kadar hacmi kadar insan demektir. Ancak, ´Ülkem nereye gidiyor?´, ´Ülkemin kaynakları kime harcanıyor?´, ´Benim adıma karar verenler bu ülke adına hangi kararları alıyorlar?´, ´İzleyen, sorgulayan siyasette ben de varım.´ diyen ve ülkesi ile çocukları uğruna mücadele eden insanlar, tabutu kadar insan olmaya isyan etmişlerdir.´´ şeklinde konuştu.

YUMURTA ATMADAN DEMOKRASİ Mİ OLUR

Bir iktidarın, eleştirilemez, tenkit edilemez hale dönüştürülmesinin o ülke için en büyük felaketin kapıda olduğu anlamına geldiğini kaydeden Şener, “Hepimizin cebindeki parayı harcayan başbakanı, bakanları bu insanlar eleştiremez hale gelirse, toplum suskunluğun içinde görülürse, o takdirde iktidar olanlar yanlışlarında azgınlaşırlar. Soygunlar, yağmalar cumhuriyet tarihin en yüksek düzeyine çıkar. Hiç yolsuzluk haberlerini işittiniz mi? Şu anda cumhuriyet tarihinin en büyük soygunu devam etmektedir. Neden? Çünkü artık bunlar yazılamıyor bunlar tartışılamıyor. Muhabirler bile reflekslerini kaybettiler araştıramıyorlar. Araştırılamadığı için soygunlar artmıştır. Bu sessizlik hayra alamet değil. Bu sessizlik felaketin habercisidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Demokratik ülkede muhalefetin sesinin daha gür çıktığını anlatan Şener, “Eğer bir ülkede muhalefetin sesi daha fazla çıkmıyorsa o ülke felaketin eşiğindedir. İki öğrenci protesto yapıyor, Başbakan öğrencilere, “Bunlar Ergenekoncu´ diyor. Sert bir şekilde eleştiriyor. Dünyanın neresinde böyle bir Başbakan var? Bir milletvekiline yumurta atılır kıyamet kopar. Bunlar terör örgütü üyesi. Peki bu 20- 25 yaşında bu ülkenin gencecik çocukları böyle yasa dışı örgüt üyesi iseler hangisi tutuklandı şimdiye kadar? Hangisi bu davalarla birleştirildi ve yargılandı? Hiçbirisi. Bunlar bu ülkenin gençleri. Bu sessizliği, suskunluğu sorgulayın diye anlatıyorum bunları. Yumurta atmadan demokrasi mi olur Allah aşkına. Yumurta atamıyorsanız orada demokrasi yoktur. Birilerini suç hedefi göstermek politikacının işi değildir.” açıklamasında bulundu.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Türkiye Partisi,Abdüllatif Şener,yumurta

1 yorum:

  1. Benim adım Bay Mason Clark. Ben bireysel ve kurumsal kişilere kredi vermek özel bir borç veren duyuyorum. Eğer çok bankalar tarafından geri çevirdi mı? Eğer işinizi kurmak için finansman ihtiyacınız var mı? Eğer size iş genişlemesi için finansman ihtiyacınız var mı? Yoksa kişisel kredi ihtiyacım var? Benim kredi kişisel iş kredisi değişmektedir. Benim faiz oranı% 2 çok uygun ve bizim kredi süreci de çok hızlı. Ben tüm finansal sıkıntılar geçmişte yapmak için çok istekli değilim. Eğer finansal problemler çözüldü almak için gerçekten hazırsanız, sonra başka arama ve bugün bir kredi için geçerlidir. Eğer ilgileniyorsanız size e-posta yoluyla bugün bize ulaşabilirsiniz: masonclarkloanfirm@outlook.com

    YanıtlaSil