9 Şubat 2011 Çarşamba

Turk marketi alti ayda dort kez soyuldu

Türk marketi altı ayda dört kez soyuldu

 Norveç´in Drammen şehrindeki bir Türk marketi son altı ay içerisinde dört kez soyuldu. Bir alışveriş merkezi içerisinde bulunan NorGøy isimli marketin sahibi Ramazan Pakırcı (24), Norveç polisinin hırsızların üzerine gitmemesi yüzünden sürekli soyulduğundan yakındı.

 

Cihan Haber Ajansı´na konuşan Pakırcı, “Haber vermeme rağmen polis gelmedi. Daha önceki soygunlarda, polis zanlıları bulamadığı için veya ciddiyetle olayın üzerine gitmediği için hırsızlar da bundan aldığı cesaretle üst üste soygun yapıyor.” dedi.

 

Soygunlardan bıktığını söyleyen genç işletmeci Pakırcı, “Artık bu işe devam etmenin anlamı kalmadı. Hırsızlar neredeyse her ay gelip kazandığımı alıp götürüyorlar. Şehir merkezinde de bir dükkânım var. Bunu kapatıp sadece oradaki ile yetinmek zorunda kalacağım.” diye konuştu.

 

SİGORTA ŞİRKETİ ´ÇOK SIK SOYULUYORSUN´ DİYE ZARARI KARŞILAMIYOR

 

Hırsızların her seferinde alışveriş merkezinin çatısından içeri girdiğini anlatan Pakırcı, AVM´nin tuvaletine geçerek oradan da markete girdiklerini söyledi. Soyguncuların alışveriş merkezini iyi bildiğini ve muhtemelen bölgedeki halktan olduğunu sözlerine ekleyen Pakırcı, zanlılar güvenlik kameralarının kablolarını çektikleri için görüntülerinin alınmadığını ifade etti.

 

Hırsızların dört soygunda toplam 250 bin Norveç Kronu değerinde (32 bin Euro) mal çaldığını anlatan Ramazan Pakırcı, “Hırsızlar polisin işi ağırdan aldığını bildikleri için cesaretle üst üste soygun yapıyor.” diyerek polisi suçladı. Pakırcı, çok sık soyulduğu için sigorta şirketinin zararını karşılamadığını da söyledi.

 

POLİSTEN SAVUNMA: ÇOK YOĞUNDUK, GELEMEDİK

 

Bölgedeki polis bürosundan açıklama yapan polis yetkilisi HåkonGrøttland, “Soygun şikâyeti aldığımız vakitte çok yoğunduk. Yeterli sayıda personelimiz olmadığı için olay mahalline polis gönderemedik.” diyerek savunmada bulundu.

 


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: norveç,market,soygun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder