17 Şubat 2011 Perşembe

´Turkiye sadece verimliligi arttirarak dunyanin sekizinci ekonomisi olur´

´Türkiye sadece verimliliği arttırarak dünyanın sekizinci ekonomisi olur´

Millî Prodüktivite Merkezi (MPM) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Deryal, dünyanın 17. büyük ekonomisine sahip Türkiye´nin, Almanya´nın verimlilik seviyesini yakalaması halinde sekizinci sıraya yükselebileceğini söyledi. Denizli Valiliği, MPM, Ticaret Odası (DTO) ve Sanayi Odası (DSO) arasında 2009 Kasım ayında imzalanan protokolle başlayan Denizli Verimliliği Artırma Projesi sona erdi. Projenin değerlendirme toplantısı, DTO konferans salonunda yapıldı. Toplantıya Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan, İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir, MPM Yönetim Kurulu Başkanı Deryal, DTO Başkanı Necdet Özer, Denizli Ticaret Borsası (DTB) Başkanı İbrahim Tefenlili, DSO Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

Toplantıda konuşan Denizli Verimliliği Arttırma Projesi (VAP) Koordinatörü Dr. Canan Arıkbay, MPM´nin Türkiye ve Denizli´de yürüttüğü çalışmalar hakkında genel bilgiler verdi. DTO Başkanı Özer ise verimliliğin her alanda önemli olduğunu belirterek, ilin geldiği nokta hakkında açıklamalarda bulundu. MPM Başkanı Deryal da dünya arenasında rekabetin arttığını, bununla mücadele ederken verimliliğin öne çıktığını vurguladı. Deryal, “Bu rekabet ortamında sizi, olmak zorunda olduğunuz yere yaklaştırmamız gerekiyor. Dünyanın 17. büyük ekonomisiyiz ama Almanya´nın verimliliğini yakalamış olsaydık, sekizinci büyük ekonomisi olurduk. Verimlilik, hayatın her aşamasında ülkemiz için çok önemli. Bu çalışmalarımızda alanı genişletmemizin sebebi de budur. Verimlilik olgusunun varlığını hatırlatmaya gayret gösteriyoruz. Denizli´de yüksek bir sinerji gördük ve kurum olarak kullandık.” dedi.

Başkan Yarımcısı Zolan da günlük veya yıllık çalışmalardan ziyade, verimliliği arttırmanın önemli olduğunu dile getirdi. Vali Erkmen ise sözün bittiği, icraatın ön plana çıkacağı bir döneme girildiğine dikkat çekerek, “Denizli´de eskiden bir çalışma yapılmış ancak güncellendi. Kamu ve özel sektör için faydalı sonuçların ortaya çıktığına inanıyorum. Bir kişinin bile memnuniyetini iletmesi çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra proje kapsamında Denizli´de kurumsal verimliliğin arttırılmasında emeği geçen ve verimlilik seminerlerinin düzenlenmesinde katkıda bulunanlara ödülleri verildi.


Kaynak: http://www.basinistanbul.com/
Haberi Oku
Etiketler: Millî Prodüktivite Merkezi,ustafa Deryal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder